Adio insecte – roll-on cu uleiuri esențiale împotriva insectelor

29 lei

5 uleiuri esențiale cu renume pentru acțiunile lor repelente si-au pus eforturile în slujba binelui tău. Lor li se adaugă uleiul de cocos, el însuși un produs cu multe calități și întrebuințări. Împreună, ele formează roll-on-ul Adio insecte.

Pentru ca niciun picioruș, aripioară, colțișor sau ac de insectă să nu se apropie de tine și ai tăi dragi.

Și pentru ca niciun picioruș, mânuță sau căpșor de copil, sau de adult, să nu cunoască atingerile nedorite ale insectelor.

Cele 5 uleiuri esențiale au fost alese pe sprânceană, dintr-o gamă largă de produse cu acțiuni similare. Ele sunt: Geranium Bourbon, Lavanda, Eucalipt Citriodora, Patchouli și Cedru Atlas. Uleiul de cocos fracționat vine să lege toate aceste arome, oferindu-le valoare adăugată prin acizii săi grași cu efect repelent.

Bucură-te de vară fără grija insectelor!

Stoc Epuizat

Stoc epuizat

SKU: RLAI10 Categorie:
 

Descriere

În aromaterapie, există mai multe uleiuri esențiale insecticide sau repelente, adică uleiuri esențiale împotriva insectelor. Aceste uleiuri esențiale sunt apreciate atât pentru proprietățile lor de a ține la distanță insectele, cât și pentru efectele lor minunate în îngrijirea pielii. Dintre ele, 5 au fost alese să facă parte din amestecul repelent Adio insecte.  Ele sunt uleiurile esențiale de: Geranium Bourbon, Lavandă, Eucalipt Citriodora, Patchouli și Cedru Atlas, diluate în ulei de cocos fracționat.

Roll-on cu uleiuri esențiale împotriva insectelor

Cele 5 uleiuri esențiale au fost alese deoarece acțiunea lor repelentă a fost dovedită prin studii efectuate de cercetători și specialiști. În plus, uleiul de cocos fracționat s-a dovedit a fi și el repelent, ceea ce aduce un beneficiu suplimentar amestecului.

Geranium Bourbon – Câteva studii științifice (acesta si acesta) au revelat faptul că acțiunea uleiului esențial de Geranium de respingere a căpușelor este similară cu cea a DEET-ului. Prin urmare, orice soluție repelentă naturală care se vrea a fi eficientă ar trebui să conțină ulei esențial de Geranium. Pe deasupra, acesta este apreciat și pentru efectele sale benefice asupra pielii.

Lavandă – Panaceu binecunoscut, uleiul esențial de Lavandă nu avea cum să lipsească nici de aici. Mai ales că efectele sale repelente au fost puse în lumină prin studii și cercetări științifice. Acest studiu demonstrează acțiunea sa repelentă contra țânțarilor, iar acest studiu face referire la efectele sale repelente asupra căpușelor.  La fel ca în cazul uleiului esențial de Geranium, și Lavanda aduce beneficii în îngrijirea pielii.

Eucalipt citriodora – Aroma plăcută a uleiului esențial de Eucalipt Citriodora este ușor perceptibilă în amestecul Adio insecte. Capacitatea sa repelentă este dată de compusul citronellal, de asemenea prezent în uleiul esențial de Citronella. Despre citronellal s-au făcut mai multe cercetări, în legătură cu capacitatea sa de a acționa împotriva țânțarilor. În acest studiu se afirmă: ”Uleiul de Eucalipt Citriodora este un repelent vegetal eficient, despre care a demonstrat risc minim pentru mediu, animale și plante, și oameni.”

Patchouli – Când ne gândim la Patchouli, se prea poate să avem deja în memorie aroma sa inconfundabilă. Puternică, cu tonuri pământii, este o notă de bază, care rezistă mult timp. De-a lungul secolelor, Patchouli a fost folosit sub mai multe forme, pentru alungarea țânțarilor. Știința vine și ea să sprijine aceste tradiții.

Cedru Atlas – Este dovedit științific că e eficient atât împotriva țânțarilor, cât și împotriva căpușelor. Cedrul Atlas este a doua notă de bază din amestecul Adio insecte. Eficient astringent, antifungic, antiseboreic, antiseptic, Cedrul Atlas e folositor și pentru sănătatea generală a pielii.

Ulei de cocos (fracționat) – Studiile au pus în evidență faptul că acizii grași din uleiul de cocos exercită activitate repelentă împotriva muștelor, căpușelor, țânțarilor și a ploșnițelor.

Cum se folosește?

Roll-on-ul este preparat astfel încât să poată fi folosit pe piele, fără să necesite pregătire suplimentară. Concentrația de uleiuri esențiale este de 2%. Înainte de prima folosire, testează reacția organismului, pe o mică porțiune de piele.

Pentru folosire la copii, diluează suplimentar. Aplică ulei vegetal sau cremă, apoi aplică roll-on.

A nu se folosi în difuzorul pentru aromaterapie!

Precauții – roll-on cu uleiuri esențiale împotriva insectelor

Folosește cu prudență și observă reacțiile corpului la fiecare folosire. Întrerupe folosirea la primul semn de neplăcere. Nu folosi dacă ai avut antecedente negative cu oricare dintre uleiurile din amestec.

Consultă un doctor înainte de a folosi acest amestec dacă te afli (sau persoana care va folosi acest amestec se află) într-una dintre aceste situații:

  • femeie însărcinată sau care alăptează
  • boli cronice sau acute, cu sau fără tratament medicamentos

Dacă ai piele sensibilă sau probleme de piele, folosește concentrații mici de uleiuri esențiale și testează întâi pe o porțiune mică de piele.

Ce conține?

Conține uleiuri esențiale 100% pure, naturale și terapeutice de : Geranium Bourbon, Lavanda, Eucalipt citriodora, Patchouli și Cedru Atlas, diluate în ulei de cocos fracționat. Roll-on-ul are o concentrație de 2% uleiuri esențiale.

Informații suplimentare

Cantitate

10 ml