Back to school – amestec de uleiuri esentiale pentru copii

69 lei

Pe lângă numeroasele beneficii, colectivitatea aduce cu sine și unele riscuri asupra sănătății. Copiii aduc deseori de la școală sau de la alte activități tot felul de ”balauri”, pe care îi impart cu voioșie cu toți membrii familiei. Pentru a întrerupe cercul vicios al microbilor, intră în scenă amestecul Back to school. Acesta este un amestec de uleiuri esențiale 100% pure, naturale și terapeutice. Scopul lui este unul polivalent:

  • contribuie la menținerea stării de bine și de sănătate a celor mici și a întregii familii
  • sprijină sistemul imunitar
  • ajută la reducerea agenților patogeni (virusuri, microbi etc) din aerul din încăpere
  • stimulează concentrarea, memoria, atenția
  • întărește motivația
  • îmbunătățește comunicarea, favorizează exprimarea și emoțiile pozitive, înlăturând totodată pe cele negative (trac, agitație, stres)

Cantitate: 10 ml

6 în stoc

 

Descriere

Fiecare părinte știe că, odată cu începerea anului școlar, încep de obicei și problemele de sănătate ale celor mici. Viroze, răceli, gripe, probleme respiratorii, digestive sau de piele, și câte și mai câte amenință sănătatea copiilor și a întregii familii. De aceea, orice părinte responsabil face tot ce poate pentru a asigura o protecție cât mai bună a copilului său împotriva agenților patogeni cu care acesta ar putea intra în contact. Aromaterapia, ca de obicei, vine în ajutor cu soluții naturale, care să le completeze în mod eficient pe cele clasice. uleiuri esentiale pentru copii

Uleiurile esențiale au o listă lungă de proprietăți și efecte. Multe uleiuri esențiale pot lucra în sinergie unele cu altele și se pot adresa mai multor probleme de sănătate în același timp. În perioadele cu amenințări mai mari asupra sănătății, e important să ne adresăm atât planului fizic, cât și să avem grijă de gândurile și sentimentele noastre. Amestecul Back to school acționează holistic, căci contribuie la înlăturarea agenților patogeni, stimulând totodată starea de bine fizică și mentală, ceea ce duce la o rezistență și o vigoare sporită.

Uleiuri esentiale pentru copii, pentru studiu eficient și imunitate

Uleiurile folosite în acest amestec se remarcă prin efectele lor antivirale, antibacteriene, antifungice. Astfel, amestecul poate fi util în menținerea și îmbunătățirea acțiunilor de dezinfectare și curățare, atât a aerului din încăperi, cât și a suprafețelor și obiectelor.

În plus, copiii la școală au nevoie de concentrare și atenție la acțiunea pe care o fac. Memoria are și ea nevoie de sprijin, la fel ca și gândirea rapidă și mintea limpede. Uneori pot apărea emoții mai neplăcute, stres, trac, neliniște și agitație. Pentru ca actul didactic să poată da randament optim, e nevoie ca acestea să fie înlocuite cu emoții pozitive de calm, optimism, veselie, deschidere. Back to school este un amestec de uleiuri esențiale cu efecte benefice în toate aceste cazuri. Mai mult, combinația își propune să susțină în mod subtil și motivația și să încurajeze exprimarea, comunicarea.

Uleiurile din amestecul Back to school

Bergamota

Un ulei versatil, o aromă proaspătă, binevenită oricând. Are efect liniștitor, relaxant, dar totodată tonic pentru psihic și suflet. Aduce bună-dispoziție, optimism și dispersează sentimentele de furie și frustrare.

Un studiu in vitro asupra gripei H1N1 a demonstrat efectele inhibitorii ale ulei esențial de Bergamotă asupra activității virusului. După doar 10 minute de difuzare, Bergamota a demonstrat o reducere substanțială a înmulțirii virale.  Alte studii au pus în evidență potențialul acestui ulei esențial de a lupta cu unele bacterii care pot cauza toxiinfecții alimentare, dar e nevoie de mai multe studii pentru a se putea stabili acest fapt fără echivoc. Efectul său de reducere a stresului și a anxietății a fost de asemenea probat prin câteva cercetări ( sursa 2) la scară mai mică.

Litsea

Aroma sa proaspătă, citrică, aduce claritate și limpezime în gândire. Este un ulei foarte important în momentele de oboseală emoțională. Reîmprospătează energiile și tot ce e în jur, de aceea e util în colectivitate, unde sunt mai multe persoane la un loc. Încurajează sentimentele de libertate și încredere.

Uleiul esențial de Litsea cubeba este un agent bacteriostatic cu spectru larg, folosit de mii de ani în China. Mai mulți compuși ai săi s-au dovedit prin cercetări (1 , 2 , 3) ca fiind activi împotriva diferitelor tipuri de agenți patogeni, printre care Staphylococcus aureus, E. coli, Candida albicans etc.

Eucalipt Globulus

Limpezește mintea și ascute simțurile de la primul contact cu aroma sa camforoasă. Sprijină concentrarea. Atenuează starea de epuizare. Conferă claritate și vitalitate, mai ales în momente solicitante și pline de provocări, cum sunt cele de la școală. Eucaliptul stimulează circulația sangvină cerebrală, îmbunătățind astfel procesele și performanța cognitivă.

Un studiu in vitro asupra gripei H1N1 a demonstrat efectele inhibitorii ale ulei esențial de Eucalipt globulus asupra activității virusului. După doar 10 minute de difuzare, Eucaliptul a demonstrat o reducere substanțială a înmulțirii virale.  Alte studii au subliniat eficacitatea sa împotriva virusurilor herpetice HSV-1 și 2. Bacteriile pot fi și ele combătute cu ajutorul acestui ulei esențial, după cum se arată în acest studiu. Un studiu publicat de Universitatea de Științe Medicale din Teheran a relevat că uleiul esențial de Eucalipt are potențial împotriva bacteriilor patogene din tractul respirator, inclusiv Haemophilus influenzae, și asupra anumitor streptococi. Uleiul de Eucalipt poate stimula sistemul imunitar, prin îmbunătățirea răspunsului fagocitelor la acțiunea patogenilor, se arată într-un studiu publicat de Institutul de Neurologie și Medicină Moleculară din Roma.

Ho Wood

Bogat în compusul chimic linalool, acest ulei esential de Ho Wood are proprietăți liniștitoare, antistres, antiinflamatoare, antimicrobiene, antivirale. Calmează sistemul nervos și liniștește, fără a cauza somnolență, ceea ce îl face foarte util pentru momentele în care copiii sunt agitați și par a nu se putea liniști. Astfel, e de ajutor în situațiile specifice școlii, unde e nevoie de liniștire și concentrare în același timp.

Linalool-ul a făcut obiectul mai multor cercetări, care au relevat potențialul său antiviral și antibacterian (1, 2). Uleiul esențial de Ho Wood, bogat în linalool, poate fi folosit cu succes de la primele semne ale unei răceli sau gripe, precum și pentru ameliorarea unei infecții minore și incipiente.

Manuka

Se poate spune că motto-ul Manukăi este ”curat și sănătos”. Asta deoarece este bogat în ketone, compuși chimici cunoscuți pentru capacitatea lor de a reduce microbii. Putem avea încredere în Manuka pentru a purifica și curăța fiecare încăpere a casei, chiar și în timpul sezonului rece. Sprijină sistemul imunitar și sănătatea sistemului respirator. Totodată, ne ajută să fim conectați și prezenți în momentul actual, ceea ce e de folos copiilor ce au tendința de a-și lăsa gândurile să zburde în timpul orelor de studiu. Un alt aspect pentru care e recomandat școlarilor este faptul că reduce nerăbdarea, neastâmpărul, agitația. Încurajează stabilitatea și echilibrul, creativitatea și deschiderea minții.

Un studiu a concluzionat că uleiul esențial de Manuka are un potențial deosebit împotriva bacteriilor gram-negative ce cauzează probleme ale urechii. Alt studiu a subliniat că uleiul esențial de Manuka este un candidat puternic în tratamentul infecțiilor și afecțiunilor legate de sistemul imunitar, cu potențial de a fi folosit ca antibiotic farmaceutic. Aici poate fi consultată o listă de studii efectuate asupra diverselor produse obținute din arborele de Manuka, inclusiv celebra miere de Manuka, dar și uleiul esențial.

Cimbru

Un ulei fortifiant, tonic asupra organismului și spiritului, ce întărește voința. Unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale în caz de infecții de orice fel. Se remarcă prin excelentele sale efecte antibacteriene, antifungice și antivirale. Sprijină sistemul imunitar.

Un studiu in vitro asupra gripei H1N1 a demonstrat efectele inhibitorii ale ulei esențial de Cimbru asupra activității virusului. Thymol, compusul principal al chemotipului cu același nume al uleiului esențial de cimbru, este foarte benefic in tratarea tusei corelate cu infecții ale tractului respirator superior (sursa). Studii efectuate in vitro au demonstrat potențialul thymolului împotriva diverselor bacterii și fungi, inclusiv H. Pylori, Salmonella, S. Aureus.

Coronavirusul Covid-19 și amestecul Back to school uleiuri esentiale pentru copii

Testele efectuate până acum au relevat efectele benefice ale uleiurilor esențiale asupra anumitor tipuri de bacterii și virusuri. Dintre virusuri, cele mai multe studii au fost făcute pe virusurile herpetice și pe cele gripale (gripa A și B). În lipsa unor cercetări complexe și bine documentate, nu putem să ne bazăm pe supoziția că acele uleiuri esențiale etichetate ca antivirale vor fi la fel de eficiente și împotriva noului coronavirus Covid-19. uleiuri esentiale pentru copii

Totuși, uleiurile esențiale pot oferi suport indirect sistemului imunitar și pot lucra complementar cu metodele clasice împotriva acestei noi amenințări. Deși uleiurile esențiale nu pot fi declarate și numite tratament pentru Covid-19, unele dintre ele pot interfera cu ciclul de viață/replicare a virusului. În fond, plantele produc elementele volatile, care sunt ulterior transpuse în ulei esențial, ca mecanism de apărare împotriva unei pleiade de microorganisme dăunătoare și paraziți din mediul înconjurător. Nu-i așa că natura e uimitoare? Să luăm ce ne oferă și să folosim pentru a sprijini sănătatea copiilor noștri și a întregii familii.

Cum se folosește?

Vezi rețeta Back to school.

Precauții:

Folosește cu prudență și observă reacțiile corpului la fiecare folosire. Întrerupe folosirea la primul semn de neplăcere. Nu folosi dacă ai avut antecedente negative cu oricare dintre uleiurile din acest amestec.

A nu se folosi pentru copii mai mici de 2 ani, femei însărcinate sau care alăptează, pe nicio cale (inhalare, curățenie etc).

Se recomandă evitarea aplicării pe piele. Dacă totuși e nevoie să se aplice pe piele, nu depăși concentrația de 2% pentru adult și 1% pentru copii. Nu aplica pe piele nediluat. Nu aplica pe pielea copiilor mai mici de 2 ani. Deoarece acest amestec conține bergamotă, poate prezenta un risc de fototoxicitate, dacă e aplicat topic. Pentru a minimiza acest risc, nu aplica pe porțiunile de piele care nu vor fi acoperite de îmbrăcăminte.

Consultă un doctor înainte de a folosi acest amestec dacă tu sau persoana care va folosi acest amestec suferi/ suferă de boli cronice sau acute, cu sau fără tratament medicamentos.

Ce conține?

Amestecul BACK TO SCHOOL conține doar uleiuri esențiale 100% pure, naturale și terapeutice de bergamotă (Citrus bergamia), litsea (Litsea cubeba), eucalipt globulus (Eucalyptus globulus), ho wood (Cinnamomum camphora ct. linalol), manuka (Leptospermum scoparium), cimbru (Thymus vulgaris ct thymol) . Nu conține adulteranți de niciun fel.

Informații suplimentare

Cantitate

10 ml