Reducere!
 

Hidrolat de Rozmarin – hidrosol – apă florală

30 lei

Aromă florală plăcută, hidrolatul de rozmarin seamănă mai mult cu izul plantei proaspete decât uleiul esențial. Se remarcă prin efectele stimulante pe care le are asupra minții și corpului. Ne ajută să rămânem focusați în prezent, să reducem la minim orice ne-ar putea distrage atenția. Conferă un proaspăt sentiment de claritate.

Activează vitalitatea corpului pentru ca acesta să fie apărat de eventuale pericole pentru sănătate. Ajută la înlăturarea blocajelor ce pot cauza disconfort.

De asemenea, susține sănătatea părului, așa cum o face și uleiul esențial. Revitalizează pielea, redă energia și înlătură senzația de oboseală și greutate (mai ales în cazul picioarelor obosite).

1 în stoc

Categorie:
 

Descriere

Proprietăți terapeutice și aplicații practice – hidrolat de rozmarin

hidrolat de rozmarin

  • Pulverizează hidrolat de rozmarin pe față când lucrezi, pentru a-ți păstra concentrarea pe sarcina de îndeplinit și a-ți doza energia astfel încât ritmul de lucru să fie susținut și rezultatele optime
  • Folosește hidrolat de rozmarin ca spray de cameră sau de așternuturi, deoarece reduce factorii de mediu care pot determina alergii și rinite alergice
  • Folosește drept compresă sau pulverizează pe mușchii obosiți după sport, muncă fizică sau orice fel de efort fizic
  • Este un puternic antioxidant. Studii japoneze au consemnat că ar avea activitate generală antioxidantă mai ridicată decât hidrolatul de Hamamelis
  • Poate fi folosit ca tonic facial pentru piele normală și grasă
  • Susține sănătatea și strălucirea părului. Pare promițător în caz de cădere minoră a părului. Adaugă în șampon sau balsam, sau folosește ca tonic pentru scalp după spălare sau între spălări (pulverizează pe scalp și pe părul uscat)
  • Stimulează ușor circulația
  • Folosește drept compresă sau pulverizează în caz de dureri reumatice, artritice sau gută
  • Poate fi de ajutor în congestii respiratorii, cauzate de alergii sau răceli. Poate fi folosit singur sau în combinație cu hidrolat de Inula.
  • Poate fi folosit în difuzorul ultrasonic, în loc de apă.

Planta Rosmarinus officinalis produce, prin distilare, uleiuri esențiale și hidrolați cu mai multe chemotipuri, în funcție de compusul principal predominant în produs. Dintre aceste chemotipuri, cele mai comune sunt camphor, 1.8 cineole și verbenone. Hidrolatul de rozmarin ZeNN are chemotipul (adică compusul principal) camphor. În uleiul esențial, camforul este un compus ce prezintă contraindicații. În hidrolat însă, acesta nu este prezent în cantități suficient de mari pentru a prezenta riscuri. Pentru mai multă siguranță, recomandăm persoanelor cu tensiune arterială crescută și femeilor gravide în primul trimestru de sarcină să evite folosirea acestui hidrolat.

După desfacere, recomandăm a se utiliza în aproximativ 60-90 de zile, pentru a beneficia de toate proprietățile;  hidrolații încep să se altereze după un timp, chiar dacă sunt păstrați la frigider.

Informații suplimentare

Cantitate

100 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ