Lipozomal Joint Formula Hypernatura®

165 lei

Tehnologie patentată care asigură absorbția până la 99% a nutrienților direct în celulele organismului.

 • Biodisponibilitate maximă
 • Formulă lipozomală brevetată
 • Ideal pentru suplimentarea zilnică
 • Conține doar ingrediente naturale, fără aditivi, coloranți, alcool

Complex sinergic cu acid boswelic 65%, MSM (metilsulfonilmetan), glucosamină și siliciu organic din bambus pentru sănătatea articulară, reducerea inflamațiilor, integritatea țesutului conjunctiv, promovarea refacerii cartilajelor și îmbunătățirea performanțelor sportive.

Stoc Epuizat

Stoc epuizat

Categorie:
 

Descriere

DESCRIERE

Formulă lipozomală originală LipoCellTech™, obținută printr-un proces patentat de alcătuire naturală a lipozomilor. Tehnologia LipoCellTech™ a fost dezvoltată, perfecționată și implementată în decursul a peste 10 ani de studii și cercetări de laborator și se remarcă prin procesul unic, complet natural, de obținere a lipozomilor fără utilizarea temperaturilor mari, a presiunilor înalte, fără adăugarea de solvenți, conservanți, arome sau alte ingrediente inactive. Metoda naturală permite obținerea unor lipozomi cu stabilitate înaltă, cu o dimensiune optimă a particulelor lipozomale, care variază între 60 și 172 nm, conferindu-le astfel absorbția celulară maximă.

Complexul sinergic cu extract de Boswellia Serrata (arbore de tămâie), MSM (metilsulfonilmetan), glucosamină 80 mg și siliciu organic din bambus, în formă lipozomală pentru absorbție celulară maximă, contribuie la sănătatea articulară, promovarea refacerii cartilajelor și integritatea țesutului conjunctiv.

MSM și Glucozamina

MSM (Metilsulfonilmetan) este o substanță cu un conținut ridicat de sulf (34%) al treilea mineral ca importanță și cantitate în organism, după calciu și fosfor. Sulful este un mineral vital în sinteza colagenului necesar menținerii sănătății pielii, tendoanelor și articulațiilor. MSM favorizează sinteza de glucozamină, diminuează fenomenele inflamatorii la nivel articular și susține vindecarea țesutului muscular.

O serie de studii demonstrează că MSM exercită efect antiinflamator direct la nivelul cartilajului articular și a membranei sinoviale, inhibând degradarea cartilajuluițesutul flexibil care protejează îmbinările oaselor la nivelul articulațiilor. De asemenea, protejează cartilajul prin acțiunea sa supresivă asupra mediatorilor proinflamatori IL-1β și TNF-α.

Un studiu efectuat pe 100 de persoane cu vârsta peste 50 de ani a arătat că suplimentarea cu MSM timp de 12 săptămâni a produs efecte pozitive prin ameliorarea simptomelor asociate degenerescenței articulațiilor – inclusiv dureri articulare, rigiditate articulară, inflamația articulațiilor, dificultăți de mers, dificultăți la ridicarea din pat și la coborârea scârilor, îmbunătățind calitatea vieții tuturor celor incluși în studiu, comparativ cu placebo [1].

MSM accelerează recuperarea fizică

În timpul exercițiilor fizice de mare intensitate crește stresul oxidativ la nivel celular și se pot produce leziuni musculare care provoacă dureri, împiedicând performanța și antrenamentul sportiv.

Administrarea de MSM după exerciții fizice intense poate accelera în mod natural regenerarea țesutului muscular prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ.

Un studiu la care au participat 18 persoane de sex masculin a arătat că după un maraton de 14 km, administrarea de MSM timp de 10 zile a redus semnificativ leziunile musculare provocate de efort și a crescut activitatea antioxidantă [2].

Acțiune sinergetică sporită

Glucozamina este un compus natural folosit de organismul uman la formarea și repararea cartilajelor, fiind prezentă în cantități mari în cartilajul articular, discul intervertebral și lichidul sinovial.

Un studiu efectuat pe 32 de persoane cu dureri de spate a arătat că administrarea de MSM alături de glucozamină a redus semnificativ rigiditatea lombară și durerile produse de mișcare [3].

Asocierea MSM alături de glucozamină acționează sinergic în refacerea cartilajelor deteriorate și implicit a articulațiilor în cauzul bolilor degenerative (artroză, coxartroză, osteoartrită, reumatism articular).

Boswellia Serrata (arbore de tămâie)

Tămâia, obținută din rășina arborelui de Boswellia originar din India, Africa de Nord și Orientul Mijlociu, este utilizată în medicina ayurvedică de sute de ani în cazuri de artrita, boli reumatice, boli inflamatorii intestinale, astm și inclusiv la combaterea anumitor tipuri de cancer.

În prezent, în urma studiilor clinice multiple, se cunoaște că extractul de Boswellia Serrata inhibă expresia factorilor inflamatorii, fiind folosit ca adjuvant în poliartrita reumatoidă, reumatism cronic degenerativ, artroze (gonartroză, coxartroză, spondiloză), periatrită scapulo-humerală, dureri musculare, nevralgii, în bolile inflamatorii cronice intestinale (colita ulcerativă și boala Crohn), astm bronsic, tumori cerebrale, cancer biliar [4].

Ingredientul activ din Boswellia Serrata este acidul boswellic. Acesta împiedică activitatea unor mediatori pro-inflamatori din organism, în special activitatea leucotrienelor, prin inhibarea 5-lipoxigenazei (5-LOX) – enzima răspunzătoare de sinteza (producerea) leucotrinelor. Acest mecanism de acțiune dovedit științific este răspunzător de activitatea antiinflamatoare și antiartritică a extractului de Boswellia [5].

Artrita Reumatoidă

Inflamația din jurul articulațiilor este principala cauza principală a simptomelor artritei reumatoide. Două studii controlate cu placebo [6], la care au participat un total de 81 de persoane cu artrită reumatoidă, au raportat diminuări semnificative ale stării edematice (umflăturii) și durerii pe parcursul a 3 luni de tratament cu Boswellia Serrata.

Un alt studiu desfășurat pe o perioadă de 6 luni, care a inclus 60 de persoane, a arătat că extractul de boswellia a produs ameliorări simptomatice comparabile cu terapia orală cu săruri de aur.

Antiinflamator cu utilizare multiplă

Studiile arată eficiența extractului de Boswelia în mai multe tipuri de afecțiuni de natură inflamatorie precum astmul bronșic, boala Crohn, colita ulcerativă și boala Parkinson.

Rezultatele cercetărilor [7] au arătat că acidul boswellic suprimă inflamația în căile respiratorii și inhibă secreția de citokine proinflamatoare, blocând astfel răspunsul alergic care provoacă criza astmatică.

Efectele antiinflamatorii ale extractului de boswellia s-au dovedit, de asemenea, benefice în cazul persoanelor cu boli inflamatorii intestinale, precum colita ulcerativă și boala Crohn [8].

Un alt studiu a arătat că efectele antiinflamator și antioxidant al extractului de Boswellia protejază neuronii și să îmbunătățește funcția motorie în cazul bolii Parkinson [9].

Arthritis Foundation (SUA) recomandă suplimentele care conțin cel puțin 60% acid boswellic. Lipozomal Joint Formula Hypernatura® conține extract din Boswellia Serrata cu 65% acid boswellic, încapsulat în lipozomi naturali, de înaltă stabilitate, pentru absorbție celulară maximă și instalarea rapidă a efectelor.

Diverse studii au arătat că asocierea MSM cu acid boswelic și glucozamină determină un efect antiinflamator sporit și scade nivelul proteinei C reactivă – CRP în caz de artrită reumatoidă acută și cronică.

Siliciu organic din bambus

În cazul arborelui de bambus, siliciul este cel care îi conferă atât rezistența, cât și flexibilitatea. În organismul uman, siliciul este un oligoelement esențial în menținerea integrității sistemului osos și a dinților.

Siliciul participă la sinteza optimă a colagenului și la activarea enzimelor de hidroxilare cu rol în formarea rețelei de colagen, îmbunătățind rezistența și elasticitatea pielii.

Siliciu se utilizează în:

 • densitate osoasă scăzută;
 • reconstrucția oaselor fracturate;
 • vindecarea arsurilor și tăieturilor prin sinteza colagenului;
 • întărirea smalțului dinților;
 • revigoarea pielii, a firelor de păr și a unghiilor;

De asemenea, siliciul previne absorbția aluminiului la nivel intestinal, susține procesul digestiv și capacitatea organsimului de eliminare a toxinelor.

Deoarece siliciu este un mineral hidrosolubil, absorbția acestuia este redusă. Încapsularea în lipozomi naturali prin metoda brevetată LipoCellTech™ asigură absorbția maximă a întregului complex sinergic Joint Formula Hypernatura® și utilizarea eficientă a substanțelor active de către organism.

Complexul sinergetic Joint Formula Hypernatura® contribuie la:

 • reducerea inflamațiilor articulare cauzate de osteoartrită și artită reumatoidă;
 • menținerea sănătății articulațiilor, ligamentelor, tendoanelor și mușchilor;
 • prevenirea și încetinirea degradării cartilajului articular;
 • menținerea mobilității și integrității cartilajului articular;
 • repararea și întreținerea cartilajului articular;
 • îmbunătățirea mobilității și încetinirea procesului de rigidizare articulară;
 • îmbunătățirea performanțelor sportive;
 • susținerea capacității de recuperare a organismului după efort fizic intens;
 • reducerea stresului oxidativ și regenerarea țesutului muscular afectat;
 • formarea de țesut conjunctiv sănătos;
 • întărirea smalțului dentar;
 • mărirea densității osoase;
 • reducerea simptomelor inflamatorii intestinale în caz de colită ulcerativă și boala Crohn;
 • prevenirea intoxicării cu aluminiu;
 • prevenirea inflamației bronhiilor și bronhiocosntricția în cazuri de astm bronșic;
 • contribuie la ameliorarea simptomelor astmatice precum dificultățile respiratorii și șuieratul în plamâni (wheezing);
 • reducerea neuroinflamațieiprotejarea neuronilor și îmbunătățirea funcției motorie;
 • menținerea integrității firului de par, a pielii și unghiilor, datorită siliciului și conținutului bogat în sulf a MSM, care determină formarea normală a keratinei, o proteina structurală, regasită în mod natural în par, piele și unghii.

LipoCellTech™

Vitamine minerale, extracte naturale în formă de pudră lipozomală pură3 atribute lipozomale

Absorbția suplimentelor lipozomale este de 20 de ori mai mare decât în cazul suplimentelor clasice. Tehnologia brevetată LipoCellTech™, Marea Britanie, distribuită exclusiv în România sub brandul Hypernatura®, permite obținerea unei forme unice, naturale, de lipozomi, fără utilizarea temperaturilor și a presiunilor înalte, fără solvenți sau adăugare de alcoolarome sau alte ingrediente inactive.

Cele mai cunoscute metode de producere a suplimentelor lipozomale utilizează temperaturi și presiuni înalte, sau substanțe chimce. Din cauza acestui motiv ingredientele active nu rămân intacte.

Tehnologia de încapsulare lipozomală LipoCellTech™ permite obținerea lipozomilor printr-o metodă naturală și unică în lume.

 • Moleculele lipozomale au stabilitate și biodisponibilitate ridicate;
 • Nu necesită adăugarea alcoolului și a substanțelor chimice pentru conservare;
 • Metoda unică, brevetată în SUA, nu necesită utilizarea temperaturilor înalte și a presiunilor ridicate;
 • Capsulele sunt condiționate în flacon de sticlă brună (singura soluție de ambalare care păstrează nealterate calitățile produsului și nu influențează proprietățile acestuia);
 • Gustul este neutru, fără arome adăugate, iar capsulele sunt foarte ușor de administrat.

Majoritatea suplimentelor sub formă de comprimate, capsule sau pudră, sunt foarte puțin absorbite de către corp. Ele sunt distruse în mediul intestinal înainte de a ajunge la destinație.

Prin învelișul fosfolipidic, vitaminele și mineralele lipozomale sunt protejate pe măsură ce înaintează prin stomac și intesitne. Microsfera lipozomală, alături de nutrienții pe care îi poartă în interiorul ei, ajunge intactă în fluxul sanguin, după care este absorbită direct în celulă.

Metoda folosită de LipoCellTech™ reproduce modelul naturii

Tehnologia brevetată copiază modul în care organismul obține natural propriile structuri lipozomale. Astfel corpul va recunoaște moleculele lipozomale ca fiind ale sale, asigurând un grad de absorbție ce depășește 95%. După livrarea ingredientelor active către celule, învelișul fosfolipidic din care este compus lipozomul se contopește cu peretele celular, fortificându-l și regenerându-l.

Procesul patentat de obținere naturală a lipozomilor a luat naștere dintr-un studiu atent al structurilor lipidice și dezvoltarea, în parcursul mai multor ani, de diferite metode de înfășurare a lipidelor în jurul unor enzime și molecule, astfel încât aceastea să poată fi studiate în mediul lor natural cu scopul obținerii de rezultate exacte.

Produsele lipozomale inovatoare ale LipoCellTech™ se remarcă prin compoziția lor pură. Metoda de producție asigură prezența ingredientelor pure, active și lipsa agenților de încărcare, antiaglomeranților sau a conservanților.

În parcursul întregului proces brevetat de producție se folosesc doar ingrediente selecționate pentru puritatea lor. Unitatea de producție este certificată GMP și respectă proceduri stricte de calitate. Fiecare etapă a procesului de fabricație este atent documentată și testată. Curățarea utilajelor de producție LipoCellTech™ este făcută exclusiv cu agenți de curățare organici.

Procesul de încapsulare lipozomală permite trecerea intactă a substanțelor active prin sistemul digestiv fără a fi afectat de sucurile gastrice, enzime digestive, săruri biliare, ducând nutrienții direct către celulele corpului. Chemotactismul funcționează într-un mod evident și permite lipozomilor să fie atrași de celulele umane prin faptul că sunt practic „bio-identici” și astfel eliberează ingredientele active, direct în celulă, în organele țintă. Acest proces oferă cel mai înalt nivel de biodisponibilitate.

Din păcate termenul lipozomal nu este protejat prin lege, astfel există și produse vândute ca fiind lipozomale dar formulele rezultate, de cele mai multe ori, nu prezintă stabilitate în tractul digestiv. Majoritatea formelor „liposolubile” se distrug rapid în procesul de digestie înainte de a avea loc absorbția lor, eliberând substanțele nutritive în intestinul subțire, de unde pot fi eliminate cu ușurință din corp și astfel nu există practic o diferență față de forma clasică.

De ce Lipozomal Joint Formula Hypernatura®
 • Lipozomii sunt microsfere cu înveliș fosfolipidic identic cu cel al membranei celulare;
 • Tehnologie brevetată de obținere naturală a lipozomilor, fără aditivi chimici, solvenți organici, temperaturi ridicate sau presiuni înalte;
 • Stabilitatea mare a lipozomilor nu permite pierderea sau distrugerea substanței active pe tractul digestiv;
 • Dimensiunea maximă a lipozomilor purtători este de 172 nm;
 • Fosfolipidele sunt extrase doar din semințe de floarea soarelui provenite din culturi cu identitate protejată non-GMO;
 • Nu conține alergeni (soia) sau conservanți (alcool, sorbat de potasiu);
 • Absorbția și biodisponibilitatea nutrienților este maximă;
 • Lipozomii cedează nutrienții direct în celule;
 • Fosfolipidele de înaltă puritate hrănesc și regenerează peretele celular;
 • Nu necesită doze mari pentru instalarea efectelor.
Administrare Lipozomal Joint Formula Hypernatura®:

1 capsulă de 1-2 ori pe zi, cu apă, în timpul meselor sau așa cu recomandă specialistul.

Compoziție per capsulă:

Amestec lipozomal brevetat de fosfolipide ale acizilor oleic și palmitic din semințe de floarea soarelui provenite din culturi cu identiate protejată non-GMO 143 mg, extract de Boswellia Serrata (arbore de tămâie) cu 65% acid boswelic 120 mg, MSM (metilsulfonilmetan) 120 mg, glucosamină 80 mg, siliciu organic din bambus 12 mg.

Nu conține: coloranți, conservanți, alcool, arome sintetice, zahăr, organisme modificate genetic, amidon, gluten, derivați din carne și lapte, drojdie, soia, sau alte ingrediente inactive.

Prezentare: flacon din sticlă brună (singura soluție de ambalare care păstrează nealterate calitățile produsului și nu influențează proprietățile acestuia) cu 60 capsule vegetale;

Producător: LipoCellTech™, Marea Britanie

Precauții:

Extractul de Boswellia poate interacționa și reduce efectele medicamentelor antiinflamatoare. Astfel, administrarea se va face la un interval de 4 ore distanță față de tratamentul alopat, sau la recomandarea consultantului de specialitate;
Utilizarea de către femeile însărcinate sau care alăptează se poate face la recomandarea consultantului de specialitate;
A nu se lăsa la indemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, ferit de razele soarelui;
A nu se utiliza de către persoanele cu alergie la oricare dintre ingrediente;
A se păstra ferit de căldură și umiditate în ambalajul original,
Un supliment alimentar nu este un substitut pentru o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Informațiile prezentate au scopul de a oferi suport practicienilor din domeniul sănătății. Vă rugăm să urmați sfatul unui medic în cazul unor probleme de sănătate.

Certificat de notificare emis de Ministerul Sănătății prin CRSP Iași – seria AD nr. 1702/01.09.2020.

Unic importator și distribuitor pentru România SC HYPERFARM SRL

Referințe: [1] Gang Xu, Tian Zhou, Yaqin Gu, Qinping Wang, Mina Shariff, Pingping Gu, Tuong Nguyen, Rong Shi, and Jianyu Rao5, Evaluation of the Effect of Mega MSM on Improving Joint Function in Populations Experiencing Joint Degeneration, Int J Biomed Sci. 2015 Jun (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4502733/), [2] S Barmaki, S Bohlooli, F Khoshkhahesh, B Nakhostin-Roohi, Effect of methylsulfonylmethane supplementation on exercise – Induced muscle damage and total antioxidant capacity, J Sports Med Phys Fitness, 2012 Apr. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22525653/) [3] Laure Tant, MD, Bruno Gillard, MD, Thierry Appelboom, MD, PhD, Open-label, randomized, controlled pilot study of the effects of a glucosamine complex on Low back pain, Curr Ther Res Clin Exp. 2005 Nov (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3965983/), [4] Mark Barton Frank, Qing Yang, Jeanette Osban, Joseph T Azzarello, Marcia R Saban, Ricardo Saban, Richard A Ashley, Jan C Welter, Kar-Ming Fung, Hsueh-Kung Lin, Frankincense oil derived from Boswellia carteri induces tumor cell specific cytotoxicity, BMC Complement Altern Med. 2009 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2664784/), [5] S.Singh, A.Khajuria, S.C.Taneja, R.K.Johri, J.Singh, G.N.Qazi, Boswellic acids: A leukotriene inhibitor also effective through topical application in inflammatory disorders, Phytomedicine, Volume 15, Issues 6–7, 20 June 2008 [6] Etzel R. Special extract of Boswellia serrata (H 15) in the treatment of rheumatoid arthritis. Phytomedicine. 1996;3:91-94. [7] Zhimin Liu, Xiaoyun Liu, Lili Sang, Haifeng Liu, Qinghua Xu, Zhehui Liu, Boswellic acid attenuates asthma phenotypes by downregulation of GATA3 via pSTAT6 inhibition in a murine model of asthma, Int J Clin Exp Pathol. 2015 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4348891/) [8] H. Gerhardt, F. Seifert, P. Buvari, H. Vogelsang, R. Repges, Therapie des aktiven Morbus Crohn mit dem Boswellia-serrata-Extrakt H 15 (https://www.thieme-connect.de/products/ejournals/abstract/10.1055/s-2001-10708); [9] Parvaneh Doaee, Ziba Rajaei, Mehrdad Roghani, Hojjatallah Alaei, Mohammad Kamalinejad, Effects of Boswellia serrata resin extract on motor dysfunction and brain oxidative stress in an experimental model of Parkinson’s disease, Avicenna J Phytomed. 2019 May-Jun (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6526039/),

lipozomal caracteristici