Protecție – Amestec de uleiuri esentiale impotriva microbilor

59 lei

Bacteriile, virusurile și microbii sunt câteva exemple de agenți patogeni care ne fac viața mai puțin plăcută. Pentru a-i ține la distanță, e nevoie să menținem cât de mult putem curățenia în mediul nostru ambiant. Uleiurile esențiale și compușii lor chimici au dovedit eficiență în activitatea lor antimicrobiană, antivirală și antibacteriană.

Cercetările de până acum au relevat acțiunea anumitor uleiuri esențiale și/sau a anumitor compuși asupra anumitor virusuri sau bacterii. Un panaceu, care să acționeze asupra tuturor tipurilor de agenți patogeni, nu este cunoscut deocamdată. Amestecul PROTECȚIE cuprinde mai multe uleiuri esențiale cu acțiune în diferite stadii de viață ale mai multor agenți patogeni. Printre aceștia se numără virusuri gripale (H1N1, gripă A etc), bacterii precum Stafilocul auriu, Pseudomonas aeruginosa, E.coli, etc.

Amestecul PROTECȚIE poate fi folosit prin inhalare, prin difuzare (pentru curățarea aerului din încăperi) sau pentru curățarea suprafețelor.

Stoc Epuizat

Stoc epuizat

 

Descriere

Uleiurile esențiale au fost folosite de sute de ani drept remedii naturale pentru a combate o multitudine de agenți patogeni, precum bacterii, virusuri și fungi. Potrivit cercetărilor și studiilor disponibile, uleiurile esențiale par a fi o posibilă alternativă viabilă la compușii chimici sintetici, mai ales în contextul rezistenței tot mai mari pe care microorganismele patogene o dezvoltă (studiu). Amestec de uleiuri esentiale impotriva microbilor

Panaceu?

Trebuie menționat faptul că acțiunea antivirală uleiurilor esențiale nu înseamnă că acestea distrug orice virus sau toate virusurile. De fapt, în cele mai multe cazuri, un ulei esențial poate fi excepțional împotriva unui virus, dar să nu aibă niciun efect asupra altui virus. De aceea, prin combinarea mai multor uleiuri esențiale cu acțiune antivirală, cresc șansele (cel puțin teoretic) ca acel amestec să aibă un spectru mai larg de acțiune. Același lucru se aplică și în cazul altor agenți patogeni.

PROTECȚIE conține 5 uleiuri esențiale despre care studiile de specialitate spun că ar fi active împotriva mai multor agenți patogeni.

Amestec de uleiuri esentiale impotriva microbilor

Arborele de ceai – Cercetările au relevat eficiența acestui ulei esențial în primele stadii ale evoluției virusului gripal A. Acesta inhibă gripa prin împiedicarea procesării intracelulare a particulei virale (sursa Tisserand Institute). Alte studii au pus în evidență acțiunea sa împotriva E Coli, S. Aureus, Candida, etc (sursa)

Cuișoare – Inhibă dezvoltarea virusului gripal în toate stadiile sale (sursa). Compusul său principal – eugenol – a demonstrat bune acțiuni împotriva diverșilor agenți patogeni (sursa). Mai multe studii s-au făcut pe acțiunea antibacteriană a uleiului esențial de Cuișoare (sursa). Folosirea sa în igiena orală a fost documentată prin studii de specialitate.

Scorțișoară – Uleiurile esențiale obținute din scoarța plantelor din genul Cinnamomum au acțiune antibacteriană împotriva mai multor microbi, printre care P. aeruginosa, S. aureus etc. (sursa și 123). Uleiul esențial de Scorțișoară inhibă producerea de proteine gripale in vitro (sursa). Bacterii periculoase precum Salmonella și Listeria au demonstrat slăbiciune la uleiul esențial de Scorțișoară (sursa).

Eucalipt Globulus – Difuzat pasiv timp de 10 minute, uleiul esențial de Eucalipt Globulus a demonstrat capacitatea de a reduce semnificativ proliferarea virusurilor gripale (sursa și sursa 2). Are activitate bună împotriva virusurilor herpetice Herpes Simplex  1 și 2 (sursa). Este activ împotriva S. aureus și E. Coli (sursa). O sursă afirmă că acest ulei esențial are o acțiune mai bună împotriva bacteriilor gram-negative decât asupra celor gram-pozitive; mai multe studii sunt necesare pentru a confirma sau infirma această ipoteză.

Cimbru – Inhibă proliferarea virusurilor gripale (sursa).  Activ împotriva Pseudomonas și S. aureus (sursa). Chemotipul thymol al uleiului esențial de Cimbru a demonstrat efecte antibacteriene foarte puternice, împotriva majorității bacteriilor gram-pozitive și gram-negative. Aceste efecte au fost demonstrate prin mai multe studii (1, 2, 3, 4, 5). Uleiul esențial de Cimbru ct. thymol s-a dovedit a fi eficient și în afecțiunile orale (carii, afecțiuni ale gingiilor), precum și în infecțiile streptococice ale gâtului (faringită) – sursa.

Cum se folosește?

Vezi rețeta Protecție.

Precauții:

Folosește cu prudență și observă reacțiile corpului la fiecare folosire. Întrerupe folosirea la primul semn de neplăcere. Nu folosi dacă ai avut antecedente negative cu oricare dintre uleiurile din acest amestec.

A nu se folosi pentru copii mai mici de 2 ani, femei însărcinate sau care alăptează, pe nicio cale (inhalare, curățenie etc).

Se recomandă evitarea aplicării pe piele. Dacă totuși e nevoie să se aplice pe piele, nu depăși concentrația de 0.5% pentru adult. Nu aplica pe piele nediluat. Nu aplica pe pielea copiilor, indiferent de vârstă.

Consultă un doctor înainte de a folosi acest amestec dacă tu sau persoana care va folosi acest amestec suferi/suferă de boli cronice sau acute, cu sau fără tratament medicamentos.

A nu se ingera!

Ce conține?

Amestecul PROTECȚIE conține doar uleiuri esențiale 100% pure, naturale și terapeutice de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia), cuișoare (Eugenia caryophyllus), scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum), eucalipt globulus (Eucalyptus globulus), cimbru (Thymus vulgaris ct thymol) . Nu conține adulteranți de niciun fel.

Informații suplimentare

Cantitate

10 ml