Ulei de argan

35 lei

Bogat în acizi grași esențiali (omega-3) și antioxidanți (incluzând vitamina E, polifenoli, acid linoleic, steroli), uleiul de argan e binecunoscut prin prisma beneficiilor pe care le aduce pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor. Potrivit tuturor tipurilor de piele și păr, poate fi folosit singur sau în amestec cu alte uleiuri vegetale. Servește drept bază purtătoare pentru diluarea uleiurilor esențiale.

La ce ajută uleiul de argan?

Piele – Din experiențele de-a lungul timpului, s-a constatat că uleiul de argan poate fi de folos în multe probleme ale pielii, printre care acnee, infecții, psoriazis, dermatită, răni și zgârieturi ușoare. În plus, se spune că uleiul de argan masat în piele poate preveni sau inversa semnele îmbătrânirii pielii, precum riduri, pigmentare. Util și în caz de vergeturi, îmbunătățește elasticitatea pielii. Protejează pielea și părul de acțiunea razelor solare.

Păr – Deseori prezent în produsele pentru îngrijirea părului și scalpului, uleiul de argan reprezintă un tratament natural pentru păr uscat, vârfuri despicate, probleme ale scalpului (mătreață, uscăciune).

Unghii – Se spune despre uleiul de argan că întărește unghiile fragile, prevenind totodată exfolierea lor.

20 în stoc

 

Descriere

Supranumit și ”aurul lichid”, uleiul de argan este obținut din sâmburii fructului arborelui de argan (Argania spinosa). Acest arbore crește doar în partea de SV a Marocului. Obținerea uleiului de argan se face, în mare parte, manual, după procedee tradiționale; eforturile de a mecaniza acest proces au fost lipsite de succes. Astfel, femeile berbere lucrează și azi în cooperative, așa cum au făcut de secole, la acest proces ce necesită timp și mult efort fizic. Îi ia unei femei aproximativ 3 zile pentru a produce un litru de ulei. Acesta este apoi lăsat la decantat cam 2 săptămâni, înainte de a fi filtrat pentru a se obține uleiul limpede pe care noi îl folosim. Este evident, așadar, de ce uleiul de argan este atât de scump. În 1998, pădurea de argan din Maroc a fost inclusă în biosfera protejată a UNESCO.

Uleiul de argan este foarte bogat în acizi grași esențiali (omega-3) și antioxidanți (incluzând vitaminele A și E, polifenoli, acid linoleic, steroli). Este, așadar, o combinație excelentă ce hidratează, catifelează și protejează sănătatea pielii, părului și unghiilor.

Citește mai multe în articolul ”7 beneficii ale uleiului de argan

Informații suplimentare

Cantitate

50 ml

Calitate

ORGANIC