Ulei de jojoba organic bio – bază purtătoare pentru diluarea uleiurilor esențiale

30 lei

Jojoba nu este de fapt un ulei propriu-zis, ci o ceară lichidă, obținută prin presarea semințelor plantei deșertice Simmondsia sinensis. Este potrivit tuturor tipurilor de piele. Are efecte echilibrante asupra pielii. Util în tratarea neplăcerilor precum acnee, eczeme, psoriazis, precum și afecțiuni inflamatorii precum eritem fesier, arsuri solare, piele crăpată etc. Poate reduce în mod vizibil ridurile și liniile fine. Util pentru restabilirea și menținerea sănătății părului.

Poate fi folosit ca bază de diluare pentru uleiuri esențiale, atât singur, cât și în combinație cu alte uleiuri vegetale.

20 în stoc

SKU: UVJO50 Categorii: , , ,
 

Descriere

Ulei de jojoba – proprietăți și beneficii

Uleiul de jojoba este potrivit tuturor tipurilor de piele, pentru că se aseamănă foarte mult cu sebumul propriu pielii (sebumul este o substanță grasă, hidratantă, produsă de corpul nostru). Nu este uleios la atingere și pătrunde rapid în piele. Are o aromă slabă, aproape imperceptibilă, puțin dulce, și o textură neuleioasă, foarte plăcută. ulei de jojoba

Conține vitamina E și acizii grași Omega 3, 6 și 9. Un alt compus este acidul miristic, care este un agent antiinflamator.

Are efecte echilibrante asupra pielii. Pătrunde adânc în piele și are capacitatea de a hidrata pielea uscată, dar totodată poate curăța și desfunda porii în caz de ten gras, restaurând echilibrul natural al pH-ului pielii.

Este un ulei stabil, nu se oxidează, nu râncezește și rezistă mult timp. Este considerat hipoalergenic pentru uz extern. În industria cosmetică, este folosit în creme, loțiuni și rujuri.

Dacă este păstrat într-un loc foarte rece, se va solidifica. Dar revine repede la starea fluidă, odată ce e adus la temperatura camerei.

Combate toate tipurile de inflamații, deci este folositor atât pentru probleme de piele, cât și în alte feluri de inflamații, precum artrita.

Hrănește și catifelează pielea uscată și combate tendința sa de uscare.

Ajută la vindecarea rănilor. Ameliorează mâncărimile pielii, provocate de eczeme și psoriazis.

Previne apariția excesului de sebum, așadar este folositor pentru pielea grasă. Ajută la controlul apariției și extinderii acneei.

Hrănește, protejează și reface părul deteriorat.

Poate fi folosit la diluarea uleiurilor esențiale. Este, de obicei, adăugat până la 10% într-un amestec cu alte uleiuri vegetale, deoarece este mai scump. Poate fi însă folosit și în proporție de 100%, mai ales pe zone mai restrânse, ca de exemplu pe față. Mulți spun că este un ulei minunat pentru față, comparabil cu multe creme gata preparate și mult mai costisitoare.

Uleiul de jojoba s-a dovedit a avea aceleași proprietăți cu uleiul din spermă de balenă, pe care l-a înlocuit în industria cosmetică, din rațiuni de cost și protejare a speciei.

Cantitate: 50 ml

Informații suplimentare

Cantitate

50 ml