Ulei esențial de Cedru pur și terapeutic

18 lei30 lei

Extras din lemn de cedru, acest ulei esențial se remarcă printr-o aromă uscată, proaspătă, de referință pentru aromele lemnoase. Uleiul esențial de Cedru este deosebit de eficient pe 3 paliere: relaxarea sistemului nervos, susținerea sistemului respirator și îngrijirea pielii.

Emoțional, crește încrederea în sine și conferă tărie în timpul perioadelor dificile.

Poate fi folosit atât pentru copii, cât și pentru adulți, îndeosebi ca sprijin în perioadele de viroze, răceli și gripă.

 

Descriere

Ulei esențial de Cedru

Din lemnul arborelui Juniperus Virginiana se obține ulei esențial de cedru, cu o aromă lemnoasă, blândă, uscată, proaspătă. Mai este cunoscut și sub numele de cedru roșu.

Sunt multe specii de arbori de cedru, din care rezultă uleiuri esențiale de cedru ale căror compoziții chimice diferă mult între ele. În aromaterapie, se folosesc preponderent 3 feluri de ulei esențial cu numele de ”cedru” : două aparținând familiei Pinaceae – Cedru Atlas (Cedrus atlantica) și Cedrul Himalayan (Cedrus deodora) și unul aparținând familiei Cupressaceae – Cedrul  de Virginia (Juniperus virginiana). Acesta din urmă este de fapt un ienupăr, dar a rămas în uz denumirea sa populară de cedru.

Componentele principale ale uleiului esențial de Cedru de Virginia sunt: dintre sesquiterpene – α-cedrene, iar dintre sesquiterpenoli – cedrol.

Uleiul esențial de cedru este folosit ca referință pentru aromele lemnoase. Aroma sa aduce aminte de acel iz pe care îl simțim când ascuțim creioane. În parfumerie, este folosită în acorduri de vârf pentru nuanțe lemnoase, dar și ca fixativ, pentru a armoniza laolaltă notele de bază, mijloc și vârf. Aroma lemnoasă aduce valoare buchetelor de arome florale și celor ierboase.

Este foarte des utilizat în produse care să țină la distanță insectele, datorită efectelor repelente. Îndeosebi util de combinat cu uleiuri esențiale de Citronella sau Eucalipt Citriodora.

Lemnul de cedru este bogat în uleiuri volatile. Este cunoscut în istorie pentru că din el se fabricau cufere pentru păstrarea hainelor și a hârtiilor, datorită faptului că respectivele uleiuri volatile respingeau insectele și moliile.

Cedrul este nativ Americii de Nord, îndeosebi regiunilor muntoase de la este de Munții Stâncoși. Indienii nord-americani făceau decocturi din frunze, scoarță, crengi și fructe. Aceste decocturi erau utilizate pentru o gamă largă de probleme: infecții respiratorii, îndeosebi cu multe mucozități, probleme menstruale, reumatism, artrită, iritații ale pielii, infecții urinare etc.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • De ajutor în timpul perioadelor dificile, conferă rezistență și siguranță
  • Crește încrederea în sine pentru a face față mai bine provocărilor
  • Reconectează cu energia telurică, a pământului

Informații suplimentare

Cantitate

5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ