Ulei esențial de Vetiver pur și terapeutic

59 lei97 lei

O aromă inconfundabilă, adâncă, bogată, misterioasă și un ulei esențial pe măsură de relaxant și echilibrant. Așa este uleiul esențial de Vetiver. Cel mai mare atu al său îl reprezintă acțiunile asupra sistemului nervos, liniștind, armonizând emoțiile, sentimentele, trăirile. Util pentru perioadele când grijile pentru viitor sau energiile neplăcute ale trecutului ne dau târcoale. Ne ajută să luptăm cu epuizarea, cu burnout-ul, cu stresul, cu depresia, anxietatea, frica. Poate fi de ajutor pentru liniștirea copiilor hiperactivi.

Este recomandat și în caz de probleme ale pielii, dar și dureri musculare, artritice, reumatismale.

SKU: Nu se aplică Categorii: ,
 

Descriere

Ulei esențial de vetiver

Atunci când avem momente în zi când ne simțim copleșiți de gânduri, griji, sentimente mai grele, e o idee bună să petrecem câteva clipe în compania unui inhalator care să conțină (și) aroma relaxantă a uleiului esențial de Vetiver. Aceasta ne va ajuta să ne simțim calmi, optimiști și prezenți în moment.

Poate fi un adaos foarte eficient (diluat în ulei vegetal, desigur)  în apa pentru o baie relaxantă sau în ulei de masaj, în special în momentele când ne îngrijorăm cu privire la viitor sau ne simțim triști cu privire la ceva din trecut.

Totodată, poate fi de mare folos în cazul copiilor hiperactivi, ajutându-i pe aceștia să își echilibreze energiile și să primească cu brațele deschise somnul.  

Uleiul esențial de Vetiver este folosit și în industria parfumurilor, ca fixativ și pentru a adăuga o notă de adâncime, de mister oriental parfumurilor.

Planta Vetiver

Vetiver este o iarbă aromată originară din Asia de Sud. Din punct de vedere botanic, este înrudită cu lemongrass, litsea și citronella.

Rădăcinile au fost folosite în Orient încă din antichitate, datorită aromei lor plăcute. Populațiile de acolo folosesc rizomii de vetiver pentru a proteja animalele domestice de paraziți. Fibrele ierbii sunt țesute în rogojine aromatice.   În India, vetiverul e cultivat pentru a proteja solul împotriva eroziunii în timpul sezonului ploios.

Prin distilare cu aburi, din rizomul de vetiver se obține ulei esențial, pentru aromaterapie. Prin extracție cu solvenți, se poate obține un rezinoid care este folosit în parfumerie.

La ce e util pe plan emoțional și energetic uleiul esențial de Vetiver?

  • Alungă sentimentele de dezrădăcinare, izolare, depresie
  • Liniștește, echilibrează
  • Atenuează accesele de furie
  • Ajută să gestionăm eficient frica și nesiguranța
  • O bună alegere pentru ritualuri de rugăciune și meditație, mai ales în relație cu Chakra 1 (Chakra Rădăcină, de bază)

Informații suplimentare

Cantitate

5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ