Ulei esential organic SCORTISOARA – Aromax

79 lei


Uleiul esențial de Scorțișoară este obținut prin distilarea cu aburi a scoarței sfărmată a scorțișorului, un arbore mic, exotic, veșnic verde care atinge 10 până la 15 metri înălțime și face parte din familia Lauraceae. Uleiul esențial se remarcă prin efectele sale puternice antiseptice, antivirale, antimicrobiene.  Aroma sa caldă, radiantă, este ideală pentru amestecuri destinate difuzării (cu ajutorul unui difuzor pentru uleiuri esențiale) și curățării, atât a aerului din încăperi, cât și a suprafețelor din baie, bucătărie, spațiul de lucru etc. Este o alegere excelentă pentru a sprijini sistemul imunitar, mai ales în perioade cu amenințări venite din mediul înconjurător (sezonul rece, epidemii etc). Când aveți nevoie de senzația de siguranță, încredere, curaj, o stare bună de spirit și refacerea rezervelor de energie (mai ales mentală), Scorțișoara poate fi soluția.


 

Descriere

Ulei esential organic SCORTISOARA – Aromax.

Scorțișoara este asociată cu tipul de persoană afabilă, practică, inteligentă, cu personalitate puternică. Ușor conservatoare în gândire și în fire, persoana Scorțișoară preferă în general zona de confort, dar – din când în când – iubește să schimbe confortul pe aventură, atâta timp cât aventura nu interferează cu starea ei de bine.
Scorțișoara pune mare preț pe viața de familie – partenerul de viață, copiii, părinții, frații sau surorile, bunicii, sunt un punct central al existenței sale, este capabilă să facă orice pentru ei și îi va apăra oricând și oricum e nevoie.
Bărbatul cu personalitate Scorțișoară e admirat de cei din jur și privit drept bărbatul puternic ce are totul sub control, deși poate nu este mereu așa. Femeia Scorțișoară e cochetă, îi plac lucrurile la modă și de calitate, și e admirată de cei din jur, bărbați și femei deopotrivă.
Scorțișoarei îi place să se îmbrace ”bine”, are o mașină scumpă (sau, dacă nu, măcar una respectabilă), o casă mare și frumoasă și toate bunurile materiale pe care societatea actuală le consideră necesare pentru o viață împlinită. Are o grămadă de chestii prin casă, multe dintre ele nefiind folosite niciodată, dar care dau bine privirii. Dacă ceva se învechește și se strică, Scorțișoara nu se va obosi să repare – va merge la magazin și va cumpăra acel lucru nou.
Spre deosebire de Ienupăr, care îi pune pe ceilalți deasupra sa ca prioritate, Scorțișoara se ocupă în primul rând de nevoile și dorințele proprii. Nu îi e frică să își apere drepturile și să ceară ce i se cuvine (și, de cele mai multe ori, chiar primește). Inspectorul care vine în control nu va ajunge degrabă la un consens cu Scorțișoara care își cunoaște drepturile și obligațiile, iar dacă cineva se comportă rău cu bunica din spital, cu siguranță lucrurile nu vor rămâne așa – Scorțișoara va avea grijă să reclame situația și să obțină o rectificare. Scorțișoara pretinde corectitudine și tratament drept de la toți cei cu care interacționează – acesta este un aspect unde nu va inchide ochii pentru a face compromisuri.
Deși nu o vei găsi, de obicei, în profesii juridice, legate de armată, poliție sau ordinea publică, Scorțișoarei îi place să fie ordine și disciplină, regulile să fie respectate și totul să fie la locul lui. Consideră că are o gândire corectă, obiectivă și dreaptă și disprețuiește minciuna, trădarea, înșelăciunile și chestiunile cu caracter ilicit sau imoral. Directă și sinceră, Scorțișoara poate fi uneori prea încăpățânată pentru binele ei, mai ales dacă miza e mare.
Destul de neîndemânatică, poate fi uneori predispusă accidentelor minore. Competitivă din fire, Scorțișoarei îi plac jocurile – sportive, de societate, orice îi permite să intre în competiție cu cineva și să iasă câștigătoare. Poate ajunge chiar manipulatoare, dacă i se permite, căci îi place să conducă și să controleze totul. Manipularea nu are însă nimic viclean la Scorțișoară – e o persoană prea deschisă și sinceră pentru așa ceva -, dar se va folosi de tăria sa de caracter pentru a-i duce pe ceilalți în direcția dorită de ea. Astfel, de multe ori celorlalți li se pare mai ușor să se conformeze, decât să își pună mintea cu persoana Scorțișoară – viața e mai liniștită așa. Dacă cineva drag i se opune totuși, Scorțișoara e în stare să stea bosumflată zile în șir, mai degrabă decât să cedeze – ceea ce este, desigur, tot un mijloc de a obține controlul.
Din cauza nevoii ei de prosperitate materială, fără de care Scorțișoara nu își poate imagina fericirea, de multe ori vom găsi persoane Scorțișoară în profesii care le asigură un venit mulțumitor, dar care nu le plac și nu li se potrivesc. Deși nu are un spirit antreprenorial deosebit, Scorțișoara este fericită și se descurcă bine ca liber-profesionist sau antreprenor, mai ales în domenii stabile și de care e nevoie mereu pe piață; de exemplu: constructori, electricieni, decoratori, coafeze, etc. Fiind onestă și demnă de încredere, persoana Scorțișoară se descurcă bine financiar, deoarece transmite celorlalți siguranță și faptul că se pt bizui pe ea, astfel că oamenii îi devin clienți fideli.
În relațiile de prietenie și cele amoroase, Scorțișoara e constantă, loială și o companie plăcută și plină de viață. Toată lumea știe exact unde se situează în raport cu o Scorțișoară – adică dacă o superi, vei ști; dacă te place și i-ai câștigat simpatia, vei ști. În felul ei pozitiv de a fi, nu prezintă multe surprize în comportament, are o inimă bună și este în general o persoană bine de cunoscut. Prietenoasă și ușor de abordat, ea va încerca să îi ajute pe cei ce au nevoie, ori de câte ori poate, fără ca acest lucru să îi fie cerut sau impus de vreun factor exterior sau interior.
Scorțișoara împovărată devine foarte superficială, nesinceră și îngâmfată. S-ar putea să înceapă să cumpere tot felul de lucruri ostentative și poate deveni labilă și imprevizibilă, ajungând chiar să îi hărțuiască pe cei apropiați. Agresiunea verbală e ceva comun la o Scorțișoară în momentele ei negative, la fel și stagnarea mentală, retragerea în sine și lipsa motivației. Negativitatea îi va răpi entuziasmul de a face ceva merituos și se pot instaura melancolia și deznădejdea. Dar, cu câteva încurajări și puțină laudă, totul se rezolvă și Scorțișoara reintră în joc.

Ulei esential de scortisoara

Arborele Cinnamomum zeylanicum (verum) este sursa din care se obțin două tipuri de uleiuri esențiale: ulei esential de Scortisoara obținut din scoarță, respectiv ulei esențial obținut din frunze. Ambele tipuri se obțin prin distilare cu aburi.

Uleiul obținut din scoarță este bogat în cinamaladehidă (aldehidă cinamică), compus chimic iritant pentru piele (vezi mai jos – Precauții). Uleiul obținut din frunze e bogat în eugenol, compus chimic analgezic, ce se regăsește și în uleiul esențial de Cuișoare. Parfumurile ambelor uleiuri de Scorțișoară sunt puternice, aromate și iuți. În general, aroma uleiului obținut din scoarță este preferată în detrimentul celuilalt ulei, deoarece este mai  dulce și mai caldă.

Condimentul scorțișoară este obținut prin exfolierea (decojirea) scoarței subțiri cu aspect de hârtie, care apoi este lăsată să se usuce și formează binecunoscutele bețe de scorțișoară.

Originea și istoria scorțișoarei

Originară din Ceilon (în prezent Sri Lanka), scorțișoara este acum cultivată în multe țări tropicale, printre care India, Insulele Seychelles și Mauritius. Unul dintre cele mai vechi condimente, era aproape omniprezentă în prescripțiile vracilor din antichitate. Vechii egipteni o foloseau pentru a preveni răspândirea bolilor și pentru îmbălsămare. Comercianții arabi, care vindeau scorțișoară grecilor și romanilor, au încercat să țină secretă originea condimentului. Dar scorțișoara a devenit atât de râvnită, încât căutarea ei a fost unul dintre catalizatoarele expedițiilor portugheze ce au dus la descoperirea a noi rute comerciale spre India și Ceilon. Olandezii, care au pus stăpânire pe Ceilon pe la mijlocul secolului al XVIII-lea, au monopolizat comerțul cu scorțișoară timp de circa 150 de ani. Dar tot ei au fost cei care au început cultivarea ei sistematică, inclusiv în afara Ceilonului. Astfel, scorțișoara a devenit accesibilă unui număr mai mare de popoare și țări.

Scorțișoara e un remediu binecunoscut, ce a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri. Era utilizată pentru o gamă largă de neplăceri fizice, dar și emoționale. Cinamaldehida, deseori folosită ca ingredient în guma de mestecat, prin efectele sale antimicrobiene, s-a dovedit a fi eficientă în oprirea înmulțirii bacteriilor din cavitatea bucală. De asemenea, cercetările au relevat potențialul său ca agent anti-cancer, prin acțiunea sa de împiedicare a răspândirii și creșterii tumorilor, în caz de cancer la prostată, plămâni și sâni.

Ulei esential organic SCORTISOARA – Aromax
La ce e util pe plan emoțional și energetic?

 • Ne aduce cu picioarele pe pâmânt, ajută conectarea cu energia telurică
 • Reface rezervele de energie
 • Conferă curaj și stimulează sentimentul de siguranță, mai ales în momentele dificile
 • Ridică moralul, conferă bună-dispoziție și o stare de spirit pozitivă
 • Crește conștiența spiritualității și a importanței ei în viața cotidiană
 • ȚARA DE ORIGINE – Madagascar
 • METODA DE EXTRACȚIE – Distilare cu aburi
 • EXTRAS DIN – Scoarța copacului
 • NOTA – Mijloc
 • POTRIVIT PENTRU COPII – Nu
 • CULOARE – Galben-auriu, maroniu
 • CONSISTENȚĂ – Ușor uleioasă
 • INTENSITATEA INIȚIALĂ A AROMEI – Puternică
 • DURATĂ DE VIAȚĂ – 3-4 ani

Recomandat pentru

 • Balonare
 • Circulație sangvină deficitară
 • Convalescență
 • Crampe
 • Dezinfectarea aerului
 • Diaree
 • Flatulență
 • Greață
 • Gripă
 • Indigestie
 • Letargie
 • Negi
 • Oboseală
 • Probleme menstruale
 • Răceală
 • Sindrom premenstrual
 • Stres
 • Surmenaj
 • Vărsături

Proprietăți terapeutice

 • Antibacterian
 • Antimicrobian
 • Antiviral
 • Calmant
 • Dezinfectant al aerului
 • Imunostimulant
 • Încălzitor

Cantitate: 10 ml

www.aromax.ro

Informații suplimentare

Greutate 10 g
Volum

10 ML