Ulei esențial pur și terapeutic de Brad Siberian

26 lei39 lei

Acele verzi și sănătoase ale brazilor montani ne oferă un ulei esențial foarte plăcut aromat, care va aduce magia Crăciunului în încăpere, odată cu fiecare deschidere a sticlei. Uleiul esențial de Brad Siberian este utilizat mai ales pentru sprijinirea tractului respirator și a plămânilor, fiind deosebit de eficient când e folosit prin inhalare de la primele simptome de gripă și răceală, combinat cu Eucalipt și Arbore de ceai. Totodată, are efecte minunate împotriva durerilor articulare și musculare. Emoțional, ne aduce sentimente pozitive, sprijină adaptarea și iertarea și întărește imaginea sănătoasă asupra sinelui.

 

Descriere

Ulei esential de Brad siberian

Din acele veșnic verzi ale bradului de munte, se obține ulei esential de brad siberian.

Este unul dintre cele mai apreciate uleiuri esențiale de conifere, datorită aromei sale plăcute, proprietăților terapeutice complexe și prețului accesibil. Tinde să fie mai blând și mai puțin stimulant decât alte uleiuri de conifere. Compusul său principal – acetatul de bornil – are acțiuni calmante, echilibrante și antiiflamatorii. Este un adaos important amestecurilor destinate afecțiunilor respiratorii și durerilor musculare sau articulare.

Uleiul esențial de Brad Siberian are o aromă proaspătă, vioaie, specifică coniferelor. Se combină bine cu alte uleiuri de conifere – ienupăr, chiparos, cedru, etc – pentru a obține acea aromă inconfundabilă a pădurii. În Japonia, pădurile de conifere sunt considerate locuri speciale, sfinte chiar, iar băile de pădure (ca să parafrazăm băile de soare) reprezintă o formă apreciată de relaxare. Amestecuri aromatice interesante face și cu uleiuri esențiale lemnoase, florale, citrice sau ierboase. În combinație cu Arbore de ceai sau uleiuri bogate în menthol sau 1.8 cineole, reduce tenta medicinală a acestora.

Originar din Siberia, China, Kazahstan, acest arbore maiestuos a fost descris pentru prima dată în mod oficial în 1833, de către Carl Friedrich von Ledebour. Îi priește cel mai bine climatul rece, astfel că îl întâlnim în regiuni cu altitudini de peste 1900 m. Crește pe versanți muntoși, de-a lungul râurilor, în păduri alpine etc. Îi plac regiunile umbroase și reci. Este rezistent la îngheț, putând tolera foarte bine temperaturi de până la -50oC. Este unul dintre cei mai rezistenți copaci din lume.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Crește energia pozitivă și calmul
  • Promovează o identitate de sine mai puternică și imagine pozitivă mai puternică asupra sinelui
  • Îmbunătățește și facilitează acceptarea în momente dificile sau în fața unor decizii importante
  • Poate fi folosit pentru furie, acceptare, satisfacție, neacceptarea relațiilor toxice, conectarea cu sinele
  • Ne ajută să mergem mai departe fără frică
  • Ușurează iertarea
  • Revitalizează emoționalul

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml