Reducere!
 

Ulei esențial pur și terapeutic de Cedru Atlas

22 lei31 lei

Blând, dar puternic, uleiul esențial de Cedru Atlas are o gamă largă de întrebuințări. Echilibrant pentru psihic, ajută mintea să se elibereze și să se liniștească, alungând totodată stările negative. Afrodiziac, tenta aromei sale este preponderent masculină. Stimulează circulația și întărește sistemul imunitar. Util pielii, părului și scalpului, poate fi folosit și ca repelent (împotriva insectelor, în special țânțari). La fel ca celelalte uleiuri obținute din conifere, Cedrul Atlas este foarte util în neplăcerile sistemului respirator.

 

Descriere

Ulei esențial de Cedru Atlas

Din lemnul arborelui Cedrus atlantica, prin distilare cu aburi, se obține ulei esențial de cedru atlas.

Uleiul esențial de Cedru Atlas este cunoscut ca un gigant delicat, deoarece este deopotrivă blând, dar puternic, cu o gamă largă de aplicații. Este extras din lemnul arborelui cu acelați nume; Cedrul Atlas este un arbore înalt, maiestuos, de formă piramidală, ce crește în munții Atlas din Maroc. Lemnul său este apreciat pentru aroma sa care ține insectele la distanță și pentru lemnul din care se fac cufere și alte piese de mobilier pentru păstrarea obiectelor prețioase. Uleiul de Cedru era folosit de vechii egipteni pentru îmbălsămarea trupurilor în scopul mumificării, iar sarcofagele erau meșterite tot din lemn de Cedru.

A nu se confunda cu uleiul esențial de Cedru Virginiana, care este extras de fapt dintr-o specie de ienupăr – Juniperus virginiana.

Aroma uleiului esențial de Cedru Atlas este caldă, dulce, lemnoasă. Pot fi simțite note balsamice, rășinoase și chiar florale și citrice.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Folositor in situații de haos sau conflict, când e nevoie de meditație și reflecție, dar și de putere și anduranță
  • Aduce cu picioarele pe pământ, reface conectarea cu mediul înconjurător
  • Oferă calm, incredere, stimă de sine
  • Sprijină abilitatea de a rămâne pe poziții și de a persevera
  • Combate negativitatea, alungă energiile negative
  • Atenuează atitudinile de egoism, intoleranță, încăpățânare, rigiditate

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ