Reducere!
 

Ulei esențial pur și terapeutic de Eucalipt globulus

21 lei32 lei

Probabil cel mai cunoscut ulei esențial pentru sistemul respirator, uleiul de Eucalipt este – evident – recomandat în probleme respiratorii: congestii (nas înfundat, rinită, sinuzită), tuse, răceli, gripă, bronșită, laringită, pneumonie etc.  Ajută la înlăturarea oboselii mentale și a durerilor de cap. Curăță aerul de agenți patogeni și ajută astfel la prevenirea răspândirii acestora. Este unul dintre cele mai bune uleiuri contra paraziților scalpului (păduchi) și înțepăturilor de insecte. Util și în caz de probleme ale sistemului uro-genital.

 

Descriere

Ulei esențial de eucalipt globulus

Din frunzele verzi ale arborelui de eucalipt, se obține, prin distilare cu aburi, ulei esențial de eucalipt globulus.

Eucaliptul globulus e un ulei foarte puternic, așa încât vă sfătuim să îl folosiți cu precauție și să respectați rețetele: dacă o rețetă include 1 picătură din acest ulei, atunci atât este suficient.

Folosit în majoritatea produselor pentru afecțiuni respiratorii și nu numai, Eucaliptul are una dintre cele mai cunoscute arome: proaspătă, pătrunzătoare, camforoasă, cu note lemnoase și pământoase.

Există multe specii de arbori de eucalipt, și din câteva dintre ele se obțin uleiuri esențiale. Cele mai comune uleiuri esențiale de eucalipt sunt cele de: eucalipt globulus, eucalipt citriodora, eucalipt radiata, eucalipt dives, eucalipt smithii. Dintre acestea, cel mai cunoscut este uleiul esențial de eucalipt globulus.

Acesta conține 75% oxizi, care sunt stimulanți pentru sistemele corpului. Aduce un aport important în sezonul de gripă și răceală, deoarece este antiviral, deongestionant și mucolitic.

Cunoscut și ca Eucaliptul albastru, Eucaliptul globulus este un arbore veșnic verde,  cu coaja și frunze albăstrii și lemn de esență tare, originar din Australia și Tazmania. Denumirea eucaliptului se datorează formei de potir a fructului care poartă semințele ascunse. Eucaliptul a fost descoperit în anul 1788 de botanistul francez L’Heritier.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Precum o gură de aer proaspăt, Eucaliptul aduce claritate în gândire, limpezește gândurile și sprijină concentrarea
  • Ameliorează starea de epuizare, reîmprospătează spiritul și energiile
  • Reduce tiparele de gândire negativă și favorizează sentimentul de existență a unui sprijin
  • Conferă claritate și vitalitate, mai ales în momente solicitante și pline de provocări

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ