Reducere!
 

Ulei esențial pur și terapeutic de Ienupăr

35 lei54 lei

Probabil cel mai cunoscut fapt despre uleiului esențial de Ienupăr sunt efectele extraordinare pe care le are asupra sistemului urinar și neplăcerile asociate cu acesta: infecții urinare, cistită, uretrită, retenție de apă etc. Un alt aspect demn de atenție este minunata sa capacitate de detoxifiere, fiind un bun diuretic și stimulant al circulației sangvine și limfatice. De asemenea, acționează eficient și asupra pielii, mai ales asupra tenului gras și scalpului seboreic. Bun repelent contra căpușelor și purecilor. Util în dureri musculare și articulare, tonic pentru ficat și sistemul digestiv. Se remarcă și prin efectele asupra sistemului respirator, unde ajută la ameliorarea afecțiunilor precum răceală, gripă, tuse, boli infecțioase, febră, dezinfectând totodată aerul de virusuri și bacterii. Util în convalescență după boli. Pe plan emoțional, curăță de tot ce e fals, calmează mintea suprastimulată și întărește sistemul nervos. Foarte bun pentru stimularea memoriei.

 

Descriere

Ulei esențial de Ienupăr

Ulei esențial de ienupăr se obține din fructele coapte, precum și din ace și crengi, dar acesta din urmă e un ulei inferior calitativ.

Aroma Ienupărului se aseamănă cu cea a coniferelor, în special cu pinul.

Ramurile și fructele Ienupărului au fost folosite încă din timpuri străvechi pentru ritualuri spirituale și în scopuri medicinale. Vechiul Testament face mai multe referiri la Ienupăr, printre care și Psalmul 120, a cărui interpretare poate duce către ideea de a folosi Ienupărul pentru a purifica și elimina tot ce e fals, înșelător și negativ.

Ienupărul este un conifer comun, care se găsește și la noi în țară. Crește în întreg lanțul carpatic, la altitudini cuprinse între 700-1400 m. Este o plantă medicinală, iar proprietățile sale terapeutice fac să fie utilizat în diverse forme (ulei esențial, pulbere, ceai, tinctură etc) și pentru multe afecțiuni.

Fructele de ienupăr sunt cele care dau ginului aroma sa caracteristică și numele – vine de la cuvântul Jeneverbes, termenul pentru ienupăr în Olanda, țara originară a ginului.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Înlătură tot ce e fals și negativ, curăță energiile negative și protejează
  • Disipează anxietatea și stresul cauzat de prea multă agitație și ocupație
  • Conferă forță emoțională pentru a depăși stările de istovire, copleșire, împovărare
  • Aduce pace și confort în momentele dificile

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ