Reducere!
 

Ulei esențial pur și terapeutic de Lavandă România

16 lei25 lei

Cel mai cunoscut și folosit ulei esențial, Lavanda e sinonimă cu calmul, pacea, relaxarea. Ulei versatil, are o gamă largă de întrebuințări și e un remediu de prim ajutor, în caz de probleme emoționale sau fizice precum lovituri, răni, arsuri, înțepături de insecte etc. Echilibrant, potențează stările pozitive și le reduce pe cele negative. Susține sistemul imunitar. Are efecte extraordinare asupra tuturor problemelor pielii. Repelent contra țânțarilor adulți. Acționează ca deodorant. Atenuează durerile și inflamațiile din mușchi și oase. E utilă în afecțiuni ale sistemului respirator, precum: răceli, gripă, sinuzită, tuse, bronșită, infecții, dureri de gât etc. Atenuează crampele abdominale, fie digestive sau uterine.

Produs cu drag în România. 

 

Descriere

Când spunem ulei esential de lavanda spunem totodată calm, pace și relaxare. Lavanda este, probabil, cel mai cunoscut ulei esențial. Are o impresionantă  listă de proprietăți și utilizări. Uleiul esențial de Lavandă e obținut prin distilarea cu aburi a florilor și frunzelor plantei. Cele mai bune culturi de Lavandă le dă Franța, Bulgaria și Italia. În ultimii ani, însă, și uleiul esențial produs în România a intrat în atenția specialiștilor.  Lavanda ce crește la mari altitudini în munții din Franța e mai bogată în esteri –  compuși chimici responsabili cu acțiunile calmante și sedative ale uleiului esențial – , astfel că acest ulei esențial e mai eficient în caz de insomnie, anxietate, stres, decât Lavanda cultivată la altitudini mai joase. Indiferent însă de altitudinea la care crește, Lavanda produce un ulei esențial blând, versatil și fără contraindicații, ce se află în top 3 al uleiurilor de avut în casă.

Lavanda a fost folosită din cele mai vechi timpuri, atât pentru aroma sa plăcută, cât și în scopuri medicinale. Numele de ”lavandă” vine de la termenul latinesc lavare = a spăla. Acest lucru se datorează obiceiului romanilor de a adăuga flori de lavandă în apa de baie.

Originară din sudul Europei, în special regiunea Mării Mediterane, Lavanda este acum cultivată și în alte zone. Există multe specii de lavandă. Până în secolul al XVIII-lea, oamenii distilau mai multe specii împreună, iar produsul final era numit ”sticadore”. Abia după 1760, s-a început să se facă distincție între caracteristicile diferite ale speciilor.

La ce e util pe plan emoțional și energetic? – Ulei esential de lavanda

  • Transformă haosul mental în ordine și calm , armonizând fiecare aspect al corpului și minții
  • Reduce stresul, depresia, frica și anxietatea
  • Echilibrează, îngrijește, alină
  • Ajută la calmarea și controlul atacurilor de panică

Susținem producătorii locali și economia românească:

Acest ulei esential de lavanda provine din culturile de lavandă din județul Mureș. Este obținut cu cea mai mare grijă și dăruire, de producători artizanali locali. 

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ