Ulei esențial pur și terapeutic de Mandarină verde

25 lei43 lei

Aromă foarte îndrăgită de copii, este un ulei blând și potrivit a fi folosit de la bebeluși până la vârstnici. Cel mai liniștitor dintre uleiurile de citrice, Mandarina e aducătoare de stări de bine. Are efecte tonice asupra tuturor sistemelor corpului, contribuind astfel la susținerea imunității, mai ales în perioadele de convalescență. Una din principalele sale utilizări e ca tonic digestiv: colici la bebeluși și nu numai, constipație, flatulență; protector hepatic. Îmbunătățește circulația, combate retenția de lichide. Conferă pielii un aspect vibrant, susține regenerarea celulară, previne infectarea leziunilor minore. Prin proprietățile sale, e utilă și în problemele tractului respirator și în recuperarea după boală.

Uleiul esențial de Mandarină creează și sprijină o atmosferă veselă, cu energie pozitivă, atenuând totodată sentimentele de supărare, tristețe sau de sensibilitate exagerată.

 

Descriere

Ulei esențial de mandarină verde

Din fructele de mandarină, culese înainte de a fi coapte, se obține ulei esențial de mandarină verde. Uleiul esențial de mandarină roșie se obține tot din fructele de mandarină, dar din cele coapte.

Aroma uleiului esențial de mandarină verde este asemănătoare celei de mandarină roșie, dar este puțin mai acrișoară. Se simt și aici notele fructate și ușor florale. Este unul dintre cele mai potrivite uleiuri pentru bebeluși, copii, femei însărcinate și vârstnici.  Spre deosebire de celelalte uleiuri esențiale de citrice, uleiul esențial de Mandarină nu este fototoxic.

Mandarina

Originară din China, Mandarina a pătruns în Europa și America abia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Originea numelui său este strâns legată de funcționarii publici de rang înalt din China feudală, care se numeau mandarini. Aceștia primeau în dar fructele de mandarină, iar forma, culoarea și mărimea mandarinelor era foarte asemănătoare cu bumbii de pe pălăriile acestor demnitari. Astăzi, Brazilia este cel mai mare producător de ulei esențial de mandarină, care se obține prin presarea la rece a cojii fructului.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Ajută la deblocarea și recircularea energiilor stagnante
  • Atenuează disconfortul emoțional și ajută la vindecarea rănilor emoționale
  • Oferă un sprijin important în momentele de anxietate sau depresie contextuală
  • Ne inspiră să avem mai multă grijă de noi înșine
  • Oferă curajul de a cere ajutorul persoanelor care evită să facă asta

 

 

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ