Ulei esențial pur și terapeutic de Mușețel Roman

180 lei

Dacă ați gustat vreodată ceai de mușețel, sunteți deja familiarizat(ă) cu aroma sa plăcută și sentimentul de calm pe care acesta îl aduce. Aroma și efectul sedativ al uleiului esențial de Mușețel Roman sunt, însă, mult mai puternice. Uleiul esențial de Mușețel Roman este deosebit de folositor în combaterea insomniei. Totodată, este unul dintre puținele uleiuri despre care există un consens între specialiști asupra faptului că e absolut sigur a fi folosit (diluat corespunzător) la bebeluși și copii. Efectul antiinflamator este un alt aspect demn de menționat la acest ulei esențial. Poate fi folosit pentru a alina pielea inflamată și pentru a atenua dureri de cap sau urechi, crampe musculare și abdominale, simptomele neplăcute din sindromul premenstrual, neplăceri digestive.

 

Descriere

Ulei esențial de Mușețel Roman

Din florile parfumate ale plantei de mușețel – pe numele său latin Chamaemelum nobile , se obține ceea ce e numit în popor ulei esențial de Mușețel Roman.

Numele latin Chamaemelum / chamomilla vine din limba greacă, însemnând ”mărul pământului”, deoarece frunzele și florile au o ușoară aromă de măr.

Scrierile lui Hipocrate spun că mușețelul era o plantă sacră la vechii egipteni, care o închinau Soarelui pentru că vindeca febra. Pelerinii sunt cei ce au introdus planta în Lumea Nouă. Pe la mijlocul sec. al XVII-lea, mușețelul era deja cultivat la scară largă în mănăstiri și în grădinile domestice. Era privit atunci, ca și acum, drept leac și plantă cosmetică. În epoca elisabetană, înainte de ascensiunea în popularitate a tutunului, englezii fumau mușețel înainte de somn, contra insomniei.

Există multe specii de mușețel. Dintre ele, cele mai cunoscute și utilizate în aromaterapie sunt trei: ulei esențial de Mușețelul German (Matricaria recutita), ulei esențial de Mușețel Roman (Anthemis/Chamaemelum nobilis) și uleiul esențial de Mușețel Marocan Albastru (Tanacetum annuum). Indiferent de specie, Mușețelul este un ulei esențial scump și valoros.

Grădinarii de școală veche și mulți experți în plante consideră mușețelul cel mai bun ”doctor al plantelor”. Spun despre el că vindecă orice plantă bolnavă din preajma sa. Se spune că infuziile concentrate de mușețel pot servi ca agent de activare pentru grămezile de compost și ca spray tonic pentru plantele tinere. În Franța, musețelul este foarte apreciat pentru efectul benefic pe care îl are asupra trandafirilor. Dacă aveți vreo tufă de trandafiri bolnavă, plantați mușețel în jurul ei și, cel mai probabil, ea se va vindeca.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Liniștește, alină, aduce o senzație de confort și împăcare
  • Potolește grijile și gândurile în exces
  • Invită la stabilitate emoțională și pace interioară
  • Atenuează sentimentele de singurătate, șoc, frică intensă, furie, iritabilitate

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml