Ulei esențial pur și terapeutic de Oregano

34 lei56 lei

Uleiul esențial de Oregano este un ulei esențial foarte puternic și ar trebui folosit cu precauție. Excelent antiviral, antibacterian, antifungic, antiseptic, acest ulei esențial este deosebit de folositor în caz de infecții de orice fel, precum și în perioadele de probleme respiratorii (gripă, răceală, viroze, infecții respiratorii etc). Unii specialiști consideră uleiul esențial de Oregano cel mai puternic antiseptic din aromaterapie.

Uleiul esențial de Oregano reprezintă ”artileria grea” a aromaterapiei, iar folosirea sa ar trebui rezervată situațiilor cu adevărat serioase, când alte variante mai blânde nu ar mai face față.

SKU: Nu se aplică Categorie: Etichete: , , ,
 

Descriere

Ulei esential de Oregano

Artileria grea a aromaterapiei se găsește în ”persoana” acestui ulei esential de Oregano. Este binecunoscut faptul că planta de Oregano, ce se folosește drept condiment, are multe proprietăți benefice pentru sănătate, iar uleiul esențial obținut din aceeași plantă nu este mai prejos.

Numele de oregano vine de la 2 termeni grecești, anume oros = munte și ganos = bucurie. Acești doi termeni fac referire la habitatul preferat al plantei.

Unii spun că cel mai puternic antiseptic din aromaterapie este puternicul ulei esential de oregano. Proporția sa de fenoli (compuși chimici cu cele mai puternice acțiuni antibacteriene) este cea mai mare dintre uleiurile esențiale. Compoziția chimică diferă de la o specie la alta și în funcție de locul de proveniență și de solul în care a crescut planta. Dar, în general, uleiul esențial de Oregano are aproximativ 80-90% fenoli, în special carvacrol și thymol.

Uleiul esențial de Oregano este similar celor de Măghiran și Cimbru. În unele locuri, țăranii denumesc oregano ”cimbrul păstorilor”, tocmai din acest motiv.

Oregano face parte din aceeași familie botanică ca și Măghiranul, familia Lamiaceae, cu care este de altfel foarte asemănător. De aceea, mai este cunoscut și drept măghiran sălbatic. Cele două plante au fost des confundate de-a lungul istoriei, atât culinar, cât și medicinal. Astfel, e greu să ne dăm seama despre care plantă este vorba în vechile scrieri și tratate.

Teofrast (considerat părintele botanicii), Aristotel, Dioscoride, Hippocrate – părintele medicinei – și Plinius cel Bătrân vorbesc, în scrierile lor, despre oregano. Ei îl descriu ca fiind un bun antiseptic pentru sistemul respirator, precum și pentru răni, arsuri, ulcerații. Într-un tratat despre plantele comune, scris în 1837, Oregano e recomandat pentru durerile ce însoțesc gripa și răceala. Sunt puse în evidență și beneficiile acestuia asupra digestiei, mai ales în cazul problemelor apărute pe fond nervos sau al celor care mănâncă prea repede. Tot din vechime sunt cuoscute și proprietățile sale expectorante, sudorifice, emenagoge și beneficiile asupra tractului respirator.

La ce e bun pe plan emoțional și energetic?

  • Conferă un sentiment de căldură și calm
  • Stimulează sistemul nervos, dar într-un mod subtil, plăcut, nu neapărat energizant
  • Unele surse afirmă că poate susține flexibilitatea în comportament, înlăturând falsitatea, mândria distructivă, obstacolele auto-create

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ