Ulei esențial pur și terapeutic de Ravintsara

24 lei39 lei

Uleiul esențial de Ravintsara este unul dintre remediile importante în perioada de gripă și răceală. Acțiunile sale antimicrobiene, antivirale, antifungice, analgezice și neurotonice îl recomandă ca sprijin al organismului și al sistemului imunitar. Bogat în 1.8 cineole, ca și eucaliptul, Ravintsara are aceeași aromă pătrunzătoare, proaspătă și camforoasă.

Are efect decongestionant și expectorant asupra tractului respirator, atenuând accesele de tuse și respirația grea. Are efect antiinflamator în caz de astm bronșic. Efectele analgezice îl fac util în dureri musculare și articulare.

Pe plan emoțional, alungă oboseala mentală și durerile de cap. Atenuează depresia, anxietatea stresul și îmbunătățește performanța intelectuală.

 

Descriere

Ulei esențial de Ravintsara

Denumirile de ”ho leaf” și ”camfor alb” sunt alte nume care denumesc același produs – ulei esențial de Ravintsara. Acesta este extras din frunzele arborelui de Cinnamomum camphora, un arbore înrudit cu scorțișoara.

Din același arbore, dar din scoarță, se obține uleiul esențial de Ho Wood, care însă are un alt compus chimic principal – calmantul și antimicrobianul linalool.

A nu se confunda uleiul esențial de Ravintsara – ”camfor alb”, cu uleiurile esențiale de camfor galben, maro sau roșu. Acestea sunt potențial carcinogene și nu sunt potrivite a fi folosite în aromaterapie.

De asemenea, de multe ori se produce confuzie între uleiurile esențiale de Ravintsara și Ravensara, datorită numelor atât de asemănătoare. Uleiul esențial de Ravensara este extras din frunzele și scoarța arborelui Ravensara aromatica. Deci este vorba de cu totul alt ulei esențial, cu alte precauții și contraindicații. Totodată, Ravensara este o latinizare a cuvântului malgaș (din Madagascar) ravintsara. Acesta era un nume generic pentru ambele uleiuri esențiale – Ravintsara și Ravensara.

Cinnamomum camphora este sursa mai multor uleiuri esențiale camforoase, după cum îi spune și numele. Cu toate acestea, compusul chimic camfor nu se găsește în niciunul dintre uleiurile de Ravintsara sau Ho Wood.

Scurt istoric

Arborele Cinnamomum camphora este nativ din China, Taiwan și Japonia. În prezent, este cultivat și în Sri Lanka și chiar California. Este un arbore veșnic verde, asemenea coniferelor. Poate crește până la înălțimi de peste 30 m, iar chinezii spun că durata de viață a unui astfel de copac poate ajunge chiar și la 1000 de ani.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Atenuează anxietatea cronică, frica paralizantă și neliniștea
  • Încurajează stima de sine și încrederea în propriile puteri
  • Reduce depresia
  • Restaurează energia și focusul, atunci când suntem distrași și obosiți, dar mai avem treburi de făcut

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ