Ulei esențial pur și terapeutic de Trandafir

370 lei696 lei

Supranumit ”regina uleiurilor esențiale”, uleiul esențial de Trandafir este într-adevăr asemenea unei regine printre oamenii de rând. Inegalabil pe plan emoțional, este folosit în orice suferință a sufletului și minții, chiar și acolo unde profunzimea durerii face ca alte arome să nu ajungă. Cunoscut din timpuri străvechi, este folosit drept afrodiziac și foarte util în tot ce ține de ten și piele. Afinitatea sa pentru sistemul reproducător feminin i-a adus și titulatura de ”ulei al femeilor”, dar ajută totodată și bărbații, în caz de impotență și prin stimularea producției de spermă. Mai este indicat și în anumite probleme ale sistemului respirator (astm și tuse spastică), ale sistemului digestiv (constipație, grețuri, vărsături), în caz de palpitații și hipertensiune. Este de menționat și efectul său benefic în crizele epileptice – a se vedea mai jos.

Stoc Epuizat
 

Descriere

Ulei esențial de trandafir

Din floarea parfumată a binecunoscutului trandafir, se obține unul dintre cele mai prețioase și apreciate uleiuri – ulei esențial de trandafir.

Rosa x damascena, cunoscută și drept Trandafirul de Damasc, este o specie de trandafiri obținută prin încrucișarea speciilor Rosa gallica și Rosa moschata. Din ea, se obțin două feluri de uleiuri esențiale:

  • uleiul obținut prin distilare cu aburi, cunoscut drept Rose Otto / ulei esențial de Trandafir
  • uleiul obținut prin extracție cu solvenți, cunoscut drept Absolut de Trandafir.

Uleiul esențial costă mult mai mult decât absolutul, dar aromaterapeuții preferă să îl folosească pe acesta în aromaterapie. Motivul îl constituie faptul că absolutul conține, de regulă, urme de solvenți chimici. Absolutul este de obicei folosit în industria parfumurilor, deoarece aroma lui este mai puternică, mai dulce și mai de durată.

Este nevoie de aproximativ 50-60 de trandafiri pentru a obține o singură picătură de ulei esențial prin distilare cu aburi! Observați, așadar, că e nevoie de o cantitate mare de materie primă pentru obținerea acestui ulei esențial prin distilare. De asemenea, procesele de cultivare, recoltare și distilare a petalelor de trandafiri sunt complexe, laborioase, costisitoare. Pentru aceste motive, uleiul esențial de Trandafir obținut prin distilare este printre cele mai scumpe uleiuri de pe piață.

De ce e solid uleiul esențial de Trandafir?

Uleiul esențial de Trandafir devine solid la temperaturi mai joase, datorită prezenței cerii în el. Acesta este totodată un semn de puritate a uleiului esențial obținut prin distilare cu aburi. Dacă uleiul dvs de trandafir nu devine solid la temperaturi mai mici de 21°C, s-ar putea să nu fie ulei esențial veritabil.

În funcție de locul de proveniență, uleiurile esențiale de Trandafir se solidifică la temperaturi diferite.Acest lucru se întâmplă deoarece conțin cantități diferite de ceară. Ceara este produsă în mod natural de plantă, pentru a se proteja de intemperii. În zone cu climă prea aspră, sau cu prea puțin soare, petalele de trandafir nu vor avea nivelul optim de ceară.  Ele se adaptează la climat, producând fie prea multă, fie prea puțină ceară. Bulgaria are clima perfectă pentru trandafiri, care – astfel – produc nivelul optim de ceară. De altfel, Bulgaria este unul dintre cultivatorii principali de trandafiri. .

eArome.ro vă pune la dispoziție ulei esențial pur și terapeutic de Trandafir, obținut prin distilare cu aburi.  În lb. engleză, acesta e cunoscut drept Rose Otto essential oil. 

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Unul dintre cele mai importante uleiuri esențiale pentru echilibrarea suflet-corp-minte
  • Aduce alinare în orice problemă emoțională, oricât de adâncă ar fi
  • Ajută la înlăturarea agitației și tensiunii
  • Senzual, dar niciodată frivol, Trandafirul ne învață să dăruim iubire, să fim iubitori, afectuoși și înțelegători, atât față de ceilalți, cât și față de noi înșine
  • Trandafirul e o caldă îmbrățișare atunci când avem cel mai mult nevoie de ea, mai ales în cazul copiilor triști și anxioși
  • Recomandat pentru starea de pierdere profundă a respectului de sine, când suferința emoțională a dus la lezarea capacității de iubire de sine.
  • Recomandat pentru resentimentele ce rezultă din experimentarea unor trăiri negative precum trădarea, respingerea sau indiferența emoțională

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 2.5 ml, 5 ml