Ulei esențial pur și terapeutic de Ylang Ylang Complet

39 lei62 lei

Relaxarea și echilibrarea sistemului nervos sunt principalele efecte ale uleiului esențial de Ylang-Ylang. Folosit în special pentru alungarea a tot ce înseamnă stres, încordare, griji, gânduri negative, șoc, traumă, spaimă. Totodată, este cunoscut pentru probabil cele mai bune efecte în caz de palpitații, tahicardie, ritm cardiac accelerat, hipertensiune. Bun afrodiziac. Are o tradiție și în folosirea pentru sănătatea pielii și, în special, a părului, căruia îi poate reda strălucirea.

 

Descriere

Ulei esențial de Ylang-ylang

În limba malaieză, ylang–ylang înseamnă ”floarea tuturor florilor”. Arborele este apreciat pentru florile sale foarte aromate, de culoare roz, mov și galben. Prin distilare cu aburi, în special din florile galbene, se obține ulei esențial de ylang-ylang.

În Indonezia, există un obicei tradițional ce spune că e bine ca patul noilor însurăței să fie stropit cu flori de ylang-ylang în noapte nunții, pentru ca mirii să aibă o uniune perfectă. Aroma sa senzuală și binecunoscutele sale efecte afrodiziace asigură efect garantat ☺. Este unul dintre cele mai folosite arome și fixative în parfumuri, săpunuri, ape de colonie și cosmetice. Având o aromă puternică și dulce, poate cauza dureri de cap, dacă e folosit în cantități mari. Este ideală combinarea lui cu arome mai acrișoare, mai ascuțite, de exemplu de citrice.

Un fapt interesant despre uleiul de Ylang –Ylang este că procesul de distilare diferă față de celelalte plante, iar produșii finali diferă în compoziție și aromă. La scurt timp după începerea procesului de distilare, se obține produsul cel mai aromat, numit ”Ylang-Ylang Extra”, care conține aproximativ 30 de compuși chimici, în proporție mare esteri, eteri și fenoli. După colectarea acestuia, procesul de distilare continuă și se obțin pe rând, la diverse intervale de timp, uleiurile Ylang-Ylang I, II și III; acestea sunt cunoscute sub numele de fracții și se folosesc în principal în parfumerie. Prin distilare completă, neîntreruptă, se obține uleiul esențial de Ylang-Ylang Complet.  În aromaterapie se folosesc variantele Extra și Complet.

eArome.ro vă pune la dispoziție ulei esențial de Ylang-Ylang Complet. 

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Liniștește, calmează, relaxează
  • Poate genera senzații de ușoară euforie
  • Creează un mediu plăcut, potrivit pentru a aborda chestiuni sau sarcini mai puțin plăcute
  • Ajută la focusarea pe fericire, recunoștință și aprecierea binecuvântărilor din viața de zi cu zi
  • Trezește simțurile sexuale

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ