Ulei esențial pur și terapeutic de Mentă Peppermint

29 lei45 lei

Aromă binecunoscută și apreciată de majoritatea, Menta Peppermint este o iarbă aromatică perenă, folosită foarte des în gastronomie, atât în mâncăruri, cât și la ceai sau băuturi reci. Calitățile sale terapeutice au făcut ca Menta Peppermint să fie des întâlnită și în industria farmaceutică și în terapiile alternative. Uleiul esențial de Mentă Peppermint se remarcă prin efectele sale excelente asupra sistemului digestiv (inclusiv în caz de grețuri și vărsături), asupra sistemului respirator, în cazul durerilor de cap, dureri musculare, oboseală mentală. Curăță aerul și ține la distanță agenții patogeni. Revigorează mintea, alungă gândurile negative, crește concentrarea și încrederea în forțele proprii.

 

Descriere

Ulei esential de Menta Peppermint

Frunzele aromate ale mentei, cunoscută și sub numele popular de izmă bună, ne dau mult-apreciatul ulei esential de menta peppermint.

Diversele varietăți de mentă, aproximativ 20 la număr, sunt originare din zona Mării Mediterane și Vestul Asiei. În prezent, menta crește în zonele cu climă temperată de pe întreg mapamondul. Cele mai des întâlnite specii, mai ales în aromaterapie, sunt Menta Spearmint (Mentha spicata) și Menta Peppermint (Mentha x piperita – un hibrid între Menta Spearmint/spicata și Mentha aquatica).

Menta (incluzând aici oricare varietate) era cunoscută încă din antichitate. Din hieroglifele dedicate zeului Horus în templul din Edfu aflăm că menta era folosită la un parfum ritualic. Mitologiile și poezia greacă și romană, dar și Bilbia, conțin mai multe referințe la această plantă. Numele de mentă vine de la mitul nimfei Minthe, așa cum a fost el povestit de poetul roman Ovidiu; drept răzbunare că a surprins-o în brațele soțului său, Pluto (Hades), Persefona a transformat-o pe  Minthe într-o iarbă pe care lumea să o calce în picioare. Hipocrate, în tratatele sale despre plantele medicinale, a menționat proprietățile diuretice și stimulante ale mentei. Galenus, ultimul mare medic al Antichității, o privea drept un afrodiziac, pe când alții au afirmat că, din contră, scade dorința sexuală. Romanii considerau menta carminativă, ajutând digestia și eliminarea gazelor din intestine.

În zilele noastre, menta este foarte apreciată pentru multele sale acțiuni terapeutice. Mai ales în convalescență după diverse afecțiuni, înlăturând starea de oboseală și slăbiciune.

SUA e cea mai mare producătoare de ulei esențial de Mentă, urmată de țările europene și Japonia.

La ce e util pe plan emoțional și energetic?

  • Trezește și stimulează simțurile
  • Promovează încrederea în sine, susține optimismul și ajută să depășim gândurile negative
  • Încurajează concentrarea
  • Ajută la reducerea oboselii mintale, aduce claritate în gândire
  • Sprijină creativitatea și ideile noi
  • Poate contribui la întărirea motivației în realizarea sarcinilor de îndeplinit

Informații suplimentare

Cantitate

1 ml, 5 ml, 10 ml

Sursa

Cultură ORGANICĂ