Lipozomal Glutathion capsule Hypernatura®

235 lei

Tehnologie patentată care asigură absorbția până la 99% a glutationului direct în celulele organismului.

 • Biodisponibilitate maximă
 • Formulă lipozomală brevetată
 • Ideal pentru suplimentarea zilnică
 • Conține doar ingrediente naturale, fără aditivi, coloranți, alcool

Maestrul antioxidant, detoxifiant și reparator celular general în formă lipozomală, cu absorbție celulară maximă.

Stoc Epuizat

Stoc epuizat

Categorie:
 

Descriere

DESCRIERE

Formulă lipozomală originală LipoCellTech™, obținută printr-un proces patentat de alcătuire naturală a lipozomilor. Tehnologia LipoCellTech™ a fost dezvoltată, perfecționată și implementată în decursul a peste 10 ani de studii și cercetări de laborator și se remarcă prin procesul unic, complet natural, de obținere a lipozomilor fără utilizarea temperaturilor mari, a presiunilor înalte, fără adăugarea de solvenți, conservanți, arome sau alte ingrediente inactive. Metoda naturală permite obținerea unor lipozomi cu stabilitate înaltă, cu o dimensiune optimă a particulelor lipozomale, care variază între 60 și 172 nm, conferindu-le astfel absorbția celulară maximă.

Glutationul (γ-L-glutamil-L-cisteinilglicină) este o tripeptidă compusă din aminoacizii cisteină, glicină și acidul glutamic. Glutationul este folosit de toate celulele corpului, fiind unul dintre principalii antioxidanți din organism, care previne creșterea numărului de radicali liberi și instalarea stresului oxidativ.

Ce sunt radicalii liberi?

Din punct de vedere chimic, corpul uman este format din molecule înconjurate de un număr par de electroni pe orbitalul extern. Atunci când numărul de electroni de pe orbitalul unei molecule devine impar, aceasta se numește un radical liber. Factorii care contribuie la formarea de radicali liberi sunt poluareastresulfumatul activ sau pasivconsumul de alcool/droguriconsumul de alimente prăjiteafumateprocesateuleiuri rafinate (hidrogenate)consumul produselor de origine animalănivelul crescut al glicemieiactivitatea fizică excesivăinfecțiile viralefungice sau bacterienesupraexpunerea la razele UVdeficiența de antioxidanți.

Radicalii liberi au tendința accentuată de a ataca alte molecule pentru a le sustrage electronul necesar stabilizării. Acest proces perturbă activitățile celulare dacă în organism nu există o cantitate suficientă de antioxidanți care au capacitatea de a furniza radicalilor liberi electronul lipsă.

Oxidul de grafen și stresul oxidativ

Oxidul de grafen (GO) este dezvoltat în prezent pentru aplicații biomedicale ca o nanoplatformă pentru administrarea de medicamente, fototerapie și biodetecție (detectarea biomoleculelor folosind un biosenzor). În consecință, problemele legate de siguranța asupra sănătății și de citotoxicitate (capacitatea unei substanțe de a deteriora celulele sau țesuturile) au atras atenția oamenilor de știință.

S-a demonstrat că GO provoacă o creștere a stresului oxidativ intracelular, ducând la citotoxicitatea și inhibarea proliferării celulare. Fiind una dintre principalele substanțe intracelulare antioxidante, glutationul (GSH) este vital în reglarea nivelului de stres oxidativ în vederea menținerii funcțiilor celulare normale.

Un studiu efectuat în ianuarie 2021 (HTTPS://PUBMED.NCBI.NLM.NIH.GOV/33428377/) arată că prezența grafenului în corpul uman epuizează rezervele de glutation. Astfel, organismul uman, fiind lipsit de principalul său antioxidant, poate intra într-o stare acută de stres oxidativ intracelular care inhibă viabilitatea și proliferarea celulară normală.

Stresul oxidativ influențează ADN-ul celular

Stersul oxidativ (proces accelerat de oxidare celulară) apare atunci când cantitatea de radicali liberi este mai mare decât nivelul de antioxidanți disponibil în corp. Excesul de radicali liberi din organism cauzează deteriorarea țesuturilor și a organelor, întocmai precum rugina distruge metalul.

Stresul oxidativ contribuie la îmbătrânirea prematură a țesuturilor prin pierderea rezistenței și elasticității acestora, la scăderea activității enzimatice, cât și în dezvoltarea diverselor forme de cancer (cauzată de mutațiile produse de radicalii liberi la nivelul ADN-ului celular, care determină activarea genelor oncogene și inactivarea genei oncosupresoare p53 [1]), în dezvoltarea bolilor cardiovasculare, bolilor inflamatorii, artritei, a fibrozei pulmonare sau a bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.

Glutationul oprește și previne stresul oxidativ

Fiecare celulă din corpul nostru folosește și are nevoie de un nivel constant, echilibrat de glutation pentru a-și putea îndeplinii sarcinile și pentru a se putea detoxifia. Glutationul elimină metalele grele ce se regăsesc în organism, neutralizează radicalii liberi și previne daunele cauzate de prezența acestora, precum îmbătrânirea prematură, oboseala cronică, afecțiunile intestinale și problemele neurodegenerative.

Studii precum acesta (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673338/) [2] arată că deficitul de glutation este implicat în etiologia și progresia multor boli umane, inclusiv cancerul. Conform studiului glutationul previne progresia cancerului, cu toate acestea, în tratamentele chimioterapice, este recomandată evitarea suplimentării de glutation, deoarece acesta poate funcționa ca un scut celular împotriva efectelor citotoxice asupra celulelor canceroase.

Eliminarea mercurului din corp

Glutationul este o tripeptidă naturală purtătoare de sulf. Atomii de sulf prezenți în glutation se leagă de metale grele precum mercurulplumbul și cadmiul [3]. Mercurul are o afinitate mare pentru compușii tiol (compus organic care conține unul sau mai mulți atomi de sulf) din care face parte și glutationul. Oamenii de știință sunt de părere că mercurul se poate lega ușor de compusul tiol cel mai abundent în organism (de regulă glutationul) [4].

Există cercetări în desfășurare despre efectul mercurului de diminuare a nivelului de glutation în celulele creierului, celulele sanguine și în țesuturile renale [5, 6, 7].

Glutationul protejază în 4 moduri împotriva intoxicării cu mercur, prin:

 1. Legarea de acesta și prevenirea daunelor asupra enzimelor și celulelor;
 2. Prevenirea pătrunderii mercurului în celule, unde provoacă cele mai multe daune;
 3. Transportul și eliminarea lui din corp prin secrețiile biliare;
 4. Acțiunea antioxidantă care poate neutraliza radicalii liberi, cum ar fi peroxidul de hidrogen și peroxizii lipidici, produși de mercur.

Steatoza hepatică alcoolică și non-alcoolică

Moartea hepatocitelor (celulele hepatice) poate fi agravată de deficitul de antioxidanți, precum glutationul. Niveluri scăzute de glutation favorizează evoluția steatozei hepatice (ficat gras). S-a demonstrat că glutationul îmbunătățește nivelurile de proteine, enzime și bilirubină din sângele persoanelor cu boli hepatice cronice alcoolice și non-alcoolice.

Un studiu publicat în PubMed.gov (HTTPS://PUBMED.NCBI.NLM.NIH.GOV/28789631/) [8] a arătat că glutationul administrat oral a avut efecte semnificative asupra persoanelor cu steatoză hepatică. În acest studiu, glutationul a fost administrat sub formă de supliment într-o doză de 300 miligrame pe zi timp de patru luni.

Arderea grăsimilor și rezistența la insulină

Pe măsură ce corpul îmbătrânește, capacitatea sa de a produce glutation se diminuează. Studiu făcut de cercetătorii de la Școala de Medicină Baylor [9] a arătat că nivelurile scăzute de glutation sunt asociate cu o scădere a ritmului de ardere a caloriilor ingerate și o mărire a ratei de depozitare a grăsimilor în organism.

Pentru participanții la studiu s-a urmărit creșterea nivelului de glutation pe o perioadă de două săptămâni, timp în care li s-a micșorat rezistența la insulină și s-a mărit capacitatea de ardere a grăsimilor.

Glutation în boala arterială periferică

Boala arterială periferică apare atunci când în pereții arterelor încep să se depună colesterolul, calciu și țesut fibros, care ajung să formeze plăci ateromatoase. Volumul plăcilor începe să crească, iar suprafața arterelor se îngustează tot mai mult, provocând fluxul sanguin să scadă treptat. Atunci când arterele picioarelor se îngustează și se blochează din cauza depunerilor de colesterol, țesuturile ajung să nu mai primească suficient sânge pentru a funcționa normal.

Un studiu randomizat, dublu-orb, publicat de Mayo Clinic Proceedings [10] a arătat că glutationul a îmbunătățit circulația și a sporit capacitatea participanților la studiu de a se deplasa fără durere pe distanțe mai mari.

Progresia bolii Parkinson și stresul oxidativ

Boala Parkinson este o tulburare progresivă a sistemului nervos care afectează mișcarea, cele mai cunoscute simptome fiind tremurul și rigiditatea musculară. Principala cauză pentru care celulele nervoase (neuronii) se descompun treptat și mor, precum în boala Parkinson, este stresul oxidativ. În prezent se consideră că boala Parkinson nu poate fi vindecată, însă într-un studiu publicat în PubMed [11] s-au documentat efectele pozitive ale administrării de glutation, constatându-se încetinirea sau ameliorarea progresiei bolii. Deși sunt necesare mai multe cercetări, acest studiu de caz sugerează că glutationul poate ajuta la reducerea simptomelor, îmbunătățind calitatea vieții la persoanele care suferă de această boală.

Glutation în tratametul autismului

Mai multe studii de laborator, inclusiv un studiu clinic raportat în Medical Science Monitor [12], indică faptul că există un grad mai mare de degradare oxidativă și nivel scăzut de glutation în creierul copiilor cu autism. Nivelul scăzut de glutation a crescut susceptibilitatea de daune neurologice provocate de substanțe precum mercurul, la copiii cu autism. Un aport crescut de glutation ajută la eliminarea mercurului și oprește degradarea celulelor creierului.

Fertilitatea și dezvoltarea embrionară

Studiile au arătat că deficitul de glutation poate cauza îmbătrânirea prematură a ovarelor, inclusiv cancerul ovarian. De asemenea, au arătat că în cazul fertilizării in vitro, un nivel crescut de glutation în foliculul ovarian a crescut rata de fertilizare.

Efectele antioxidant și anti-îmbătrânire ale glutationului măresc sănătatea și integritatea ovulelor, unele dintre cele mai afectate celule în procesul de îmbătrânire. Nivelul mare de stres oxidativ este implicat în procesele patologice ale tractului reproductiv, contribuind la infertilitate, pierderea sarcinii și naștere prematură.

Glutation este un antioxidant prezent atât în ​​gameții masculini, cât și în cei feminini, iar cercetările au confirmat că are rol important în menținerea valorii biologice a celulelor germinale și este implicat în procesul de fertilizare și dezvoltare a embrionilor [13].

Până în prezent există mai mult de 200000 de studii medicale despre glutation disponibile pe site-ul Pub Med (HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/), potențialul său terapeutic fiind în continuare intens cercetat în lumea medicală. Aceste fapte demonstrează importanța asigurării unui nivel optim, constant, de glutation în organismul uman.

Singura formă de absorbție la nivel celular

Întocmai precum în cazul extractulului standardizat de Curcuma longa, și glutationul în forma sa redusă are dezavantajul unei biodisponibilități scăzute, a unui metabolism rapid cu eliminare sistemică majoră.

Glutationul există într-o formă redusă și una oxidată, dar numai forma redusă este bioactivă. Încapsularea în lipozomi a formei bioactive de glutation este singura formă de administrare orală prin care se asigură absorbția rapidă și prezența sa directă în fluxul sanguin. Lipozomii protejează glutationul în mediul intestinal, astfel încât acesta nu este deteriorat, având posibilitatea de a ajunge rapid la nivel celular.

Lipozomal Glutathion Hypernatura® contribuie la:

 • eliminarea radicalilor liberi, a lipid-peroxizilor și a peroxizilor de hidrogen;
 • protejarea organismului împotriva stresului oxidativ;
 • repararea și regenerarea celulelor afectate de stresul oxidativ;
 • sinteza leucotrienelor si prostaglandinelor;
 • eliminarea metalelor grele și a substanțelor carcinogene;
 • detoxifierea limfei prin eliminarea toxinelor pe cale biliară;
 • sintetizarea normală a macrofagelor și limfocitelor;
 • modularea și echilibrarea proceselor imunitare;
 • susținerea apărării împotriva infecțiilor bacteriene și virale;
 • transportul aminoacizilor și activarea enzimatică;
 • echilibrarea coeficientului redox intracelular;
 • sinteza normală a ADN-ului și a proteinelor;
 • susținerea fertilității feminine și masculine prin menținerea valorii biologice a celulelor germinale;
 • procesul de fertilizare și la dezvoltarea normală a embrionilor;
 • reglarea producției de citokine și echilibrarea răspunsului imun;
 • menținerea integrității mitocondriale;
 • detoxifierea hepatică și renală;
 • prevenirea și reducerea evoluției cirozelorhepatitelor și a cancerului hepatic;
 • refacerea și detoxifierea organismului după perioadele de chimo sau radioterapie;
 • protejarea împotriva leziunilor și emboliilor cerebrale;
 • prevenirea afecțiunilor de natură neurologică precum boala Parkinson și Alzheimer;
 • ameliorarea simptomelor și încetinirea progresiei bolilor neurodegenerative;
 • reducerea riscului de apariție a cataractei;
 • repararea și menținerea integrității țesutului muscular;
 • creșterea performanțelor atletice și mărirea rezistenței la efort;
 • prevenirea formării plăcilor de aterom în pereții arterelor;
 • mărirea capacității de ardere a grăsimilor;
 • protejarea inimii de acțiunea radicalilor liberi și a toxinelor;
 • prevenirea mutațiilor ADN cauzate de acțiunea substanțelor chimice care ajung în organism;
 • prelungirea activității antioxidanților de tipul vitaminei Cvitaminei E și a acidului alfa lipoic;

LipoCellTech™

Vitamine minerale, extracte naturale în formă de pudră lipozomală pură3 atribute lipozomale

Absorbția suplimentelor lipozomale este de 20 de ori mai mare decât în cazul suplimentelor clasice. Tehnologia brevetată LipoCellTech™, Marea Britanie, distribuită exclusiv în România sub brandul Hypernatura®, permite obținerea unei forme unice, naturale, de lipozomi, fără utilizarea temperaturilor și a presiunilor înalte, fără solvenți sau adăugare de alcoolarome sau alte ingrediente inactive.

Cele mai cunoscute metode de producere a suplimentelor lipozomale utilizează temperaturi și presiuni înalte, sau substanțe chimce. Din cauza acestui motiv ingredientele active nu rămân intacte.

Tehnologia de încapsulare lipozomală LipoCellTech™ permite obținerea lipozomilor printr-o metodă naturală și unică în lume.

 • Moleculele lipozomale au stabilitate și biodisponibilitate ridicate;
 • Nu necesită adăugarea alcoolului și a substanțelor chimice pentru conservare;
 • Metoda unică, brevetată în SUA, nu necesită utilizarea temperaturilor înalte și a presiunilor ridicate;
 • Capsulele sunt condiționate în flacon de sticlă brună (singura soluție de ambalare care păstrează nealterate calitățile produsului și nu influențează proprietățile acestuia);
 • Gustul este neutru, fără arome adăugate, iar capsulele sunt foarte ușor de administrat.

Majoritatea suplimentelor sub formă de comprimate, capsule sau pudră, sunt foarte puțin absorbite de către corp. Ele sunt distruse în mediul intestinal înainte de a ajunge la destinație.

Prin învelișul fosfolipidic, vitaminele și mineralele lipozomale sunt protejate pe măsură ce înaintează prin stomac și intesitne. Microsfera lipozomală, alături de nutrienții pe care îi poartă în interiorul ei, ajunge intactă în fluxul sanguin, după care este absorbită direct în celulă.

Metoda folosită de LipoCellTech™ reproduce modelul naturii

Tehnologia brevetată copiază modul în care organismul obține natural propriile structuri lipozomale. Astfel corpul va recunoaște moleculele lipozomale ca fiind ale sale, asigurând un grad de absorbție ce depășește 95%. După livrarea ingredientelor active către celule, învelișul fosfolipidic din care este compus lipozomul se contopește cu peretele celular, fortificându-l și regenerându-l.

Procesul patentat de obținere naturală a lipozomilor a luat naștere dintr-un studiu atent al structurilor lipidice și dezvoltarea, în parcursul mai multor ani, de diferite metode de înfășurare a lipidelor în jurul unor enzime și molecule, astfel încât aceastea să poată fi studiate în mediul lor natural cu scopul obținerii de rezultate exacte.

Produsele lipozomale inovatoare ale LipoCellTech™ se remarcă prin compoziția lor pură. Metoda de producție asigură prezența ingredientelor pure, active și lipsa agenților de încărcare, antiaglomeranților sau a conservanților.

În parcursul întregului proces brevetat de producție se folosesc doar ingrediente selecționate pentru puritatea lor. Unitatea de producție este certificată GMP și respectă proceduri stricte de calitate. Fiecare etapă a procesului de fabricație este atent documentată și testată. Curățarea utilajelor de producție LipoCellTech™ este făcută exclusiv cu agenți de curățare organici.

Procesul de încapsulare lipozomală permite trecerea intactă a substanțelor active prin sistemul digestiv fără a fi afectat de sucurile gastrice, enzime digestive, săruri biliare, ducând nutrienții direct către celulele corpului. Chemotactismul funcționează într-un mod evident și permite lipozomilor să fie atrași de celulele umane prin faptul că sunt practic „bio-identici” și astfel eliberează ingredientele active, direct în celulă, în organele țintă. Acest proces oferă cel mai înalt nivel de biodisponibilitate.

Din păcate termenul lipozomal nu este protejat prin lege, astfel există și produse vândute ca fiind lipozomale dar formulele rezultate, de cele mai multe ori, nu prezintă stabilitate în tractul digestiv. Majoritatea formelor „liposolubile” se distrug rapid în procesul de digestie înainte de a avea loc absorbția lor, eliberând substanțele nutritive în intestinul subțire, de unde pot fi eliminate cu ușurință din corp și astfel nu există practic o diferență față de forma clasică.

De ce Lipozomal Glutathion Hypernatura®
 • Lipozomii sunt microsfere cu înveliș fosfolipidic identic cu cel al membranei celulare;
 • Tehnologie brevetată de obținere naturală a lipozomilor, fără aditivi chimici, solvenți organici, temperaturi ridicate sau presiuni înalte;
 • Stabilitatea mare a lipozomilor nu permite pierderea sau distrugerea substanței active pe tractul digestiv;
 • Dimensiunea maximă a lipozomilor purtători este de 172 nm;
 • Fosfolipidele sunt extrase doar din semințe de floarea soarelui provenite din culturi cu identitate protejată non-GMO;
 • Nu conține alergeni (soia) sau conservanți (alcool, sorbat de potasiu);
 • Singura formă prin care glutationul este absorbit la nivel celular;
 • Absorbția și biodisponibilitatea nutrienților este maximă;
 • Lipozomii cedează nutrienții direct în celule;
 • Fosfolipidele de înaltă puritate hrănesc și regenerează peretele celular;
 • Nu necesită doze mari pentru instalarea efectelor.
Administrare Glutathion Hypernatura®:

2 capsule pe zi, cu apă, în timpul meselor sau așa cu recomandă specialistul.

Compoziție per 2 capsule:

Glutation 300 mg, amestec lipozomal brevetat de fosfolipide ale acizilor oleic și palmitic din semințe de floarea soarelui provenite din culturi cu identiate protejată non-GMO 450 mg.

Nu conține: coloranți, conservanți, alcool, arome sintetice, zahăr, organisme modificate genetic, amidon, gluten, derivați din carne și lapte, drojdie, soia, sau alte ingrediente inactive.

Prezentare: flacon din sticlă brună (singura soluție de ambalare care păstrează nealterate calitățile produsului și nu influențează proprietățile acestuia) cu 60 capsule vegetale;

Producător: LipoCellTech™, Marea Britanie

Precauții:

Utilizarea de către femeile însărcinate sau care alăptează se poate face la recomandarea consultantului de specialitate;
A nu se lăsa la indemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, ferit de razele soarelui;
A nu se utiliza de către persoanele cu alergie la oricare dintre ingrediente;
A se păstra ferit de căldură și umiditate în ambalajul original,
Un supliment alimentar nu este un substitut pentru o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Informațiile prezentate au scopul de a oferi suport practicienilor din domeniul sănătății. Vă rugăm să urmați sfatul unui medic în cazul unor probleme de sănătate.

Certificat de notificare emis de Ministerul Sănătății prin CRSP Iași – seria AD nr. 1701/01.09.2020.

Unic importator și distribuitor pentru România SC HYPERFARM SRL

Referințe: [1] Julita Kulbacka, Jolanta Saczko, Agnieszka Chwilkowska, Anna Choromańska and Nina Skołucka, Apoptosis, Free Radicals and Antioxidant Defense in Antitumor Therapy, October 3rd 2012, DOI: 10.5772/50357 (https://www.intechopen.com/books/antioxidant-enzyme/apoptosis-free-radicals-and-antioxidant-defense-in-antitumor-therapy). [2] Nicola Traverso, Roberta Ricciarelli, Mariapaola Nitti, Barbara Marengo, Anna Lisa Furfaro, Maria Adelaide Pronzato, Umberto Maria Marinari, and Cinzia Domenicotti, Role of Glutathione in Cancer Progression and Chemoresistance, Oxid Med Cell Longev. 2013 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673338/). [3] Marcelo Farina, João B. T. Rocha, Michael Aschner, Mechanisms of methylmercury-induced neurotoxicity: evidence from experimental studies, Life Sci, 2012 Oct 10 [4] Lyn Patrick, Mercury toxicity and antioxidants: Part 1: role of glutathione and alpha-lipoic acid in the treatment of mercury toxicity, Altern Med Rev 2002 Dec (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12495372/) [5] Y W Lee, M S Ha, Y K Kim, Role of reactive oxygen species and glutathione in inorganic mercury-induced injury in human glioma cells, Neurochem Res, 2001 Nov (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11874199/) [6] M L Queiroz, S C Pena, T S Salles, E M de Capitani, S T Saad, Abnormal antioxidant system in erythrocytes of mercury-exposed workers, Hum Exp Toxicol, 1998 Apr (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9617635/) [7] R K Zalups, Molecular interactions with mercury in the kidney, Pharmacol Rev, 2000 Mar (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10699157/) [8] Yasushi Honda, Takaomi Kessoku, Yoshio Sumida, Takashi Kobayashi, Takayuki Kato, Yuji Ogawa, Wataru Tomeno, Kento Imajo, Koji Fujita, Masato Yoneda, Koshi Kataoka, Masataka Taguri, Takeharu Yamanaka, Yuya Seko, Saiyu Tanaka, Satoru Saito, Masafumi Ono, Satoshi Oeda, Yuichiro Eguchi, Wataru Aoi, Kenji Sato, Yoshito Itoh, Atsushi Nakajima, Efficacy of glutathione for the treatment of nonalcoholic fatty liver disease: an open-label, single-arm, multicenter, pilot study, PubMed, 2017 AUG (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28789631/) [9] Dipali Pathak, Correcting glutathione deficiency improves impaired mitochondrial fat burning, insulin resistance in aging, April 2, 2013, Baylor College of Medicine (https://www.bcm.edu/news/glutathione-deficiency-fat-insulin-aging). [10] Enrico Arosio, MD, Sergio De Marchi, MD, Massimo Zannoni, MD, Manlio Prior, MD, Alessandro Lechi, MD, Effect of Glutathione Infusion on Leg Arterial Circulation, Cutaneous Microcirculation, and Pain-Free Walking Distance in Patients With Peripheral Obstructive Arterial Disease: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial, Aug 2002 (https://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(11)62019-3/abstract#%20). [11] Michelle Smeyne, Richard Jay Smeynecorresponding, Glutathione Metabolism and Parkinson’s Disease, PubMed, 2013 May 8 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3736736/). [12] Janet K. Kern, David A. Geier, James B. Adams, Carolyn R. Garver, Tapan Audhya, Mark R. Geier, A clinical trial of glutathione supplementation in autism spectrum disorders, 2011 Dec. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3628138/)  [13] Oyewopo Adeoye, Johnson Olawumi, Adeleke Opeyemi and Oyewopo Christiania, Review on the role of glutathione on oxidative stress and infertility, JBRA Assist Reprod. 2018 Jan-Mar.

lipozomal caracteristici